2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Gólyamentés Szikszón

Két gólyafióka életét mentették meg  Szikszón . A védett állatok kiestek a fészekből és a helyi lakosság és a Szikszó Önkormányzata Polgármesteri Hivatala állatvédelmi referensének Nagy- Simon Leilának köszönhetően már biztonságos helyen gyógyulnak,hogy alkalmasak legyenek a nagy vándor útjuk megtételére.
Takács Lászlóné Szikszó alpolgármester arról beszélt, az önkormányzat és a helyi lakosság számára is kiemeltem fontos az állatvédelem, amivel az elmúlt időszakban diákmunka keretében is sokat foglalkoztak . Szikszón  évről évre gyarapodnak a gólyafészkek , ami öröm, hiszen egy védett állatról  van szó. Nemcsak a jó érzésű diktálja azt, hogy elesett állatokra figyeljünk, hanem a törvény is kimondja, ha védett állat kerül bajba, az azt észlelő köteles jelenti  a hatóságoknak.

Az elmúlt időszakban  a helyi posta kéményén lakó gólyacsaládnál és a Rákóczi út egyik villanyoszlopán lévő fészeknél is megtörtént a baj.  Az egyik fiókánál egy  spárga  tekeredett a kis gólya lábára- a szülők ugyanis mindenféle dologgal bélelik a fészket- és ez megakadályozta a repülésben. Nekimehetett valaminek és nyílt törés volt a lábán. A másik fiókának kisebb volt a sebesülése, az  vérzett és szintén nem tudott felemelkedni.

A lakossági bejelentésre  Nagy – Simon Leila vezetésével befogták a fiókákat. Az könnyebben sérültet  a Madármentő Állomásra Mályiba  szállítottuk, a másikat – a nyilt töréssel  rendelkezőt- pedig a Hortobágyi Madárpark  Madárkórházába . Mindkét helyen szakszerű ellátásban részesülnek, és azt a megnyugtató információt kaptuk, hogy a vándorútjukra megfelelő egészségügyi állapotban lesznek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek