2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Könyvtár(s)ak a Balatonnál

Igen korán kelt, és jó eséllyel aranyat lelt a Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedő 44 legügyesebb kis olvasója: augusztus 8-án, kedden kora reggel útnak indultak, hogy ebédkor már így köszönhessenek: Hahó, Balaton, megjöttünk!

 Idén 45 csapat azaz 180, a megye kistelepülésein élő 3-4. osztályos gyermek és tanáraik tartottak a könyvtárosokkal, és mérték össze ügyességüket, kreativitásukat a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár által szervezett, Hahó, könyvtár(s)ak című megyei olvasásnépszerűsítő vetélkedőn. A két írásbeli forduló, majd a szóbeli döntő feladatainak megoldásához többek között Balázs Ágnes, Bálint Ágnes, Csukás István és Szabó Magda írásaival kellett megismerkedniük.

Az olvasmányélmények után most valódi kalandok várnak az ózdi, kazincbarcikai, gesztelyi, felsőzsolcai, szerencsi és serényfalvai iskolába járó kisdiákokra! Augusztus 8–15. között egy hetet tölthetnek Balatonmáriafürdőn – az utazás, a tábor és a sok-sok program teljesen ingyenes, azt a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében finanszírozza a megyei hatókörű II. Rákóczi Ferenc Könyvtár.

Az egy hét alatt a fürdés, a kézműveskedés, a társas- és sportjátékok mellett számos élményteli programban lesz részük. Így például még úton a tó felé megnézik Bálint Ágnes vecsési emlékházát, kirándulnak Nagyvázsonyba, Keszthelyre, fellép a táborban a Lábita Színház, azaz Csernik Szende székely lábbáb művész, mesemondó, a Kiss Kata zenekar, és részt vehetnek egy esti sétahajózáson is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek