2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Fotókiállítás erdei mesterségekről

Hagyományos erdei mesterségek képekben címmel nyílt időszaki fotókiállítás 2015. október 5-én, Lillafüreden. A 14 archív tabló a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Ökoturisztikai Központjában látható.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. örömmel vállalta a helyszín biztosítását, hiszen a képeken a hajdani hagyományos erdei munkavégzés, és az azzal szorosan összefüggő, de mára már kihalófélben lévő ősi mesterségek elevenednek meg. A fekete-fehér fotók témája tágabb értelemben véve az erdő és az ember, s ezek harmonikus kapcsolata. A kiállítás gesztora Répáshuta Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata. A gyűjtemény szinte teljes egészében a bükki település lakóitól származik, néhány fotót pedig a Néprajzi Múzeum biztosított. A program létrejöttét a Herman Ottó Múzeum, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az ÉSZAKERDŐ Zrt. támogatta. Az október végéig látható vándorkiállításra minden érdeklődőt szeretettel invitálnak a szervezők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …