2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Egymilliónyi hamis ékszert foglaltak le a pénzügyőrök

1 millió forintot meghaladó értékben foglaltak le hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon.

A védjegyoltalom alatt álló termékek jellemzőit az ellenőrzés előtt, előzetesen megkérték a pénzügyőrök, így biztosra vehető volt, hogy az ékszerüzletekben kiállított darabok nem valódiak. Az üzletek tulajdonosa azt mondta: zálogba adták be hozzá a kifogásolt termékeket. Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt indult ellene eljárás.

A Versace és Bvlgari emblémával és felirattal ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök. Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonostól az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Kiderült, hogy azzal a karátszámmal, amivel árulták az ékszereket nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzletek tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt ékszereket zálogba adták be hozzá és mivel azokat nem váltották ki, nála maradtak a termékek. Összesen több, mint 1 millió forint értékű arany nyakláncot, karkötőt és medált foglaltak le a pénzügyőrök az üzletekből. A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek