2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Egymilliónyi hamis ékszert foglaltak le a pénzügyőrök

1 millió forintot meghaladó értékben foglaltak le hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon.

A védjegyoltalom alatt álló termékek jellemzőit az ellenőrzés előtt, előzetesen megkérték a pénzügyőrök, így biztosra vehető volt, hogy az ékszerüzletekben kiállított darabok nem valódiak. Az üzletek tulajdonosa azt mondta: zálogba adták be hozzá a kifogásolt termékeket. Iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt indult ellene eljárás.

A Versace és Bvlgari emblémával és felirattal ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök. Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonostól az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Kiderült, hogy azzal a karátszámmal, amivel árulták az ékszereket nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzletek tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt ékszereket zálogba adták be hozzá és mivel azokat nem váltották ki, nála maradtak a termékek. Összesen több, mint 1 millió forint értékű arany nyakláncot, karkötőt és medált foglaltak le a pénzügyőrök az üzletekből. A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …

További cikkek