2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása

A történelmi Avason idén tavasszal 22 darab, többségében balesetveszélyes, korhadt fát vágnak ki. A kivágott fák pótlásaként 44 darab facsemetét ültetnek majd el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az őszi telepítési időszakban.

A történelmi Avason növő faállomány átlagéletkora miatt évenként felülvizsgálatot végeznek a területen a Városgazda munkatársai az Avas Munkacsoport ajánlása alapján. A korhadt, balesetveszélyes, nem egyszer tájidegen fákat kivágásra jelölik. A tervek szerint egy kivágott fa helyett két facsemetét ültetnek pótlásként vissza a fakivágási engedélyben rögzített feltételek szerint.

A szükségszerű fakivágás és gondozás idén április 16-án kezdődik és az időjárási körülményektől függően május 31-ig befejeződik. A fakivágásról a munkavégzés ideje alatt kihelyezett táblák tájékoztatják az arra közlekedőket. A munkavégzés időszakában az út- és járdaszakaszokon, lépcsősorokon ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A fák kivágása mellett az épületek megóvása, a sétautak járhatósága, valamint a kilátás biztosítása miatt további 60 fa gallyazását végzik el az Avason.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek