2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Civil továbbképzés a Megyeházán

A megyei civil információs központ feladatait ellátó ERKE szervezésében szakmai továbbképzést tartottak csütörtökön Miskolcon a Megyeházán. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a dísztermet megtöltő vendégeket.

A civil szervezetek és a polgárság szoros kapcsolatban van, a polgári társadalom színvonalának, kiépülésének egyik fokmérője a civil szervezetek – emlékeztetett az összefüggésekre Török Dezső, aki egy alapítványi formában működő félezer éves német szociális lakótelepen példáján keresztül emlékeztetett arra, hogy a civil szférának is be kell tartania az állam által törvényben megszabott működési feltételeket.

„A mai képzés a civil szervezetek, közalapítványok számviteli, adózási és beszámolási kötelezettségeinek ellátásának az információs segítését célozta meg”- konkretizálta a nap témáját a közgyűlés elnöke. A köszöntőt követően az említett témakörben hangzott el részletes tájékoztatás. A résztvevők természetesen rá is kérdezhettek, konzultálhattak az őket leginkább érdeklő témákról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek