2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Föld Napja a lillafüredi Herman Ottó Emlékházba

A Föld Napja 2012. programsorozat keretében a Zöld Akció Egyesület és a Herman Ottó Múzeum 2012. április 20-án, pénteken “Herman Ottó nyomdokán” címmel Föld Napi Környezetvédelmi Vetélkedőt szervez immár 4. Alkalommal a lillafüredi Herman Ottó Emlékházba.
A rendezvény társszervezője a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete, a Dialóg Egyesület, a Magyar Madártani Egyesület – Bükki helyi csoport, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark valamint a Miskolci Gombász Egyesület.

A program célja, hogy az iskolák által indított csapatok tagjai az egyes állomáspontokon megoldandó feladatokon keresztül felismerjék helyi természeti értékeink jelentőségét és személyes lehetőségeiket egészségük, valamint környezetük épségének megőrzésében.

A vetélkedőn 1-4. osztályos tanulókból álló, minimum 5, maximum 10 fős bejelentkezett csapatok vesznek részt. Az egyes állomáspontokon a gyerekeknek játékos feladatokat kell megoldaniuk, melyek nem igényelnek különösebb előzetes felkészülést. A nyertes csapatokat környezetbarát iskolaszerekkel, élelmiszerekkel, környezetvédelmi kiadványokkal jutalmazzák.

A program menete:

8.45               Gyülekezés, regisztráció a Herman Ottó Emlékházban (Lillafüred, Erzsébet sétány 33.)

9.00-12.00      Játékos foglalkozások és környezetvédelmi vetélkedő az Emlékház kertjében

12.00             A vetélkedő eredményhirdetése, díjak kiosztása

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek