2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Díjmentesen lehet utazni a MÁV vonatain is forgalmi engedéllyel az Autómentes napon

Díjmentesen lehet utazni a MÁV vonatain is forgalmi engedéllyel az Autómentes napon

Díjmentesen utazhatnak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az Autómentes napon úgy döntenek, hogy nem használják gépkocsijukat – közölte a MÁV-START Zrt. az MTI-vel.
Szerdai közleményükben az áll, hogy a MÁV is csatlakozik a „Forgalmival a vasúton!” elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i Európai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a belföldi vasúti vonalakon.
A kedvezményt igénybe veheti a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Figyelmeztetnek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra.
A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (InterCity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót – és helyjegyek árát) meg kell fizetniük.

Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazók számára a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyet állít ki, és a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatában előírt pótdíjat is felszámítja – figyelmeztet a vasúttársaság.

Korábban a GYSEV is bejelentette csatlakozását az Európai Autómentes Naphoz, hasonló feltételekkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek