2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Dán medvék a Miskolci Állatkertben

Barnamedve testvérpár érkezett  2012. október 10-én a Miskolc Állatkertbe. A két fiatal, még csak másfél éves nőstény mackót Dániából, a Koppenhágai Állatkertből szállították a Miskolci Állatkert munkatársai egy erremalkalmas autóval és megerősített állatszállító ládákkal.

A két fiatal, játékos medvét nem igazán viselte meg a hosszú út, új helyükön azonnal enni kezdetek, sőt kipróbálták azt is, hogy milyen ketrecet mászni.
Mivel a fiatal állatok a 2011-ben elhunyt, és már igen komótosan mozgó Gabi medvénk helyére került, a kifutót át kellett alakítani. A macik péntektől láthatók a nagyközönség számára is. Szeretnénk látogatóinkat névadásra buzdítani.  A bocsok érkezését megelőzően a Miskolci Állatkert rajzversenyt hirdetett a gyermekeknek, hogy jelenítsenek meg egy ideális állatkerti medve lakhelyet. Ennek eredményét már kihirdették az Állatok Világnapja rendezvényen. A díjátadó és névadó  október  27-én, szombat 14:00 órakor lesz. A szavazatokat az állatkertben elhelyezett urnákba lehet elhelyezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…