2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Miskolc Nap Kassán kulturális és gasztronómiai rendezvény

Miskolc és Kassa város polgármestere 2012. szeptember 6.-án írták alá az együttműködési megállapodást, melynek fő célja Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projektben való közös együttműködés a turizmus és a kultúra területén. A megállapodásnak köszönhetően számos program kerül majd megrendezésre mind Kassán, mind pedig Miskolcon, melyeken természetesen mindkét város képviseltetni fogja magát.
2012. október 20. Kassa, Főutca (Hlavna) Alsó kapu és Régészeti komplexum

Ebből az alkalomból  2012. október 20-án Miskolc Nap lesz Kassán, ahol a kultúra mellett a gasztronómiáé a főszerep. A programok délelőtt 10:00 órától kezdődnek és egészen este 21 óráig tart. Fellép többek között a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, a Ködmön Formációs táncegyüttes, a Miskolci Majorettek, a Vaga Banda, a Csodamalom Bábszínház óriásbáb-előadással készül, és mindemellett lovagi tornát is rendeznek a miskolciak az Aranysarkantyús lovagrend képviseletében. A zenéről és a hangulatról a Miskolci Dixieland Band, a Bányász Fúvós Zenekar, a Reflex Együttes és a Czemede zenekar gondoskodik.

A kulturális programokon kívül a miskolci gasztronómiából is ízelítőt kapnak majd a rendezvényre látogatók A helyszínen kóstoltatásra és árusításra is lesz lehetőségük a Dimenzió Borászat Kft-nek (Tokaji és bükkaljai borvidék), a Miskolc Likőrgyár Zrt.-nek (pálinka), a Miskolci Agrokultúra Kft.-nek (miskolci kolbász-, perec), Serforrás Kft.-nek (korty), Nagy Imre egyéni vállalkozónak (krumplilángos, vasalt tócsni, pampuska), és végül de nem utolsó sorban Oláh Zoltánnak (csavart sültkrumpli).

A rendezvény célja, hogy Miskolcot a kultúrán és gasztronómián keresztül is megismertessük Kassa- és a környékbeli városok lakóival.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…