2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Cserkészek népszerűsítették a környezettudatos életmódot

Szombaton tartották a Magyar Cserkészszövetség Európai Uniós támogatással megvalósított projektjének miskolci rendezvényét a Szent István téren. A Zöld Napon több, mint 30 cserkész állt készenlétben, hogy átadja természet- és környezetvédelmi tudását az érkező cserkészeknek és az érdeklődőknek. A 8 magyarországi városban megrendezésre kerülő Zöld Nap célja, hogy játékos ismeretterjesztő programokon keresztül népszerűsítse a környezettudatos életmódot elsősorban a fiatalok és a családok körében. A Szent István térre látogató fiatalok és családok egy tematikus akadálypálya segítségével sajátíthatták el a környezettudatos életmód alapjait. Az állomásokon energiaspórolási, víztakarékossági, hulladékcsökkentési és hasznosítási tippeket kaptak, a környezettudtos fogyasztói és vásárlási szokásokról, valamint a környezetkímélő közlekedésről tanultak. Az érdeklődők a napkollektor- és szélkerék modellek, valamint a napelemes játékok segítségével a gyakorlatban is megfigyelhették a megújuló energiaforrások felhasználását.

A rendezvény nem titkolt célja volt, hogy az elsajátított környezeti tudás a megismert, gyakorlatban alkalmazható minták által a látogatók életének részévé tegye a környezettudatosságot, ezért a fiatalok egy tíz állomásból álló tanösvényen végighaladva a látogatók egy papírfalra írhatták fel a környezet érdekében hozott vállalásaikat.

A Zöld Cserkésznapok rendezvénysorozat a Magyar Cserkészszövetség 5 %-os önrészén túl az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap 95 %-os támogatásával valósul meg. A miskolci rendezvény előtt Szerencsen, Pécsett valamint Veszprémben és Szombathelyen került sor a Zöld Nap megrendezésére, és őszig még három városba Szegedre, Kecskemétre és Székesfehérvárra látogat el a program.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek