2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Barcikán is elkezdődött a „Konyhakert” program

Kazincbarcika – Kétszáz Felső-barcikai család kapott vetőmagot a Magyar Vöröskereszt és az Amerikai Ház Alapítvány közös akciójának keretében.

A Magyar Vöröskereszt a szegénység és a kirekesztés ellen küzdő alapítvánnyal közösen hirdette meg a „Konyhakert” programot, melyhez számtalan magyarországi település csatlakozott, így hagyományosan Kazincbarcika is.

Mint Molnár Józsefné, a Magyar Vöröskereszt B-A-Z Megyei igazgatója elmondta: a programban bárki részt vehet, akinek szándékában áll a saját kertjében különböző konyhakerti növényeket termeszteni, rendelkezik a műveléshez és gondozáshoz szükséges eszközökkel, továbbá vállalja az együttműködést.

Az önként jelentkező családok tíz féle növény szaporítóanyagát kapták meg, ezt követően a magokat és hagymákat egy minimum 20, maximum 40 m2 –es területen kell nevelni, ápolni márciustól szeptemberig. A Vöröskereszt ez idő alatt 3 ízben fotókat készít a kertekről, induláskor, utána májusban, majd nyár derekán is „rögzítik” a látottakat. A versenybe átforduló program végén a legeredményesebb kertészeket külön díjazzák.

Gergely Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt kistérségi vezetője hét települést tudott bekapcsolni a programba: Edelényben 400, Vadnán és Bánhorvátiban 50-50, Sajóivánkán és Nagybarcán 40-40, Meszesen 20, Kazincbarcikán pedig 200 család kapott vetőmagcsomagot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek