2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Zöld kosár Kurittyánban

A ZÖLD KOSÁR JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJÁNAK MOST A KURITYÁNI GYEREKEK ÖRÜLHETTEK

 Másfél éve indult útjára a Miskolci ZÖLD KOSÁR Közösség, mint az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány társadalmi vállalkozása, amely nonprofit módon segíti a gondos családanyákat egészséges bio és helyi élelmiszerekhez jutni. A szervezők egyik nem titkolt célja, hogy a ZÖLD KOSÁR nem csak nagyobb, de összetartóbb és társadalmilag felelősebb közösségé is fejlődjön. Ezért szerveznek a ZÖLD KOSÁR tagok olyan jótékonysági akciókat, mint most a kurityáni rászoruló gyermekek részére történő adománygyűjtés.

 A Miskolci Zöld Kosár Közösség kínálata és taglétszáma az indulás óta dinamikusan bővül, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásának köszönhetően pedig lehetőség nyílt arra, hogy a Kosár szervezői ne csak a miskolci közönséget, hanem a megyeszékhelytől távolabb élő lakosságot is bevonják a közösség életébe. Helyi segítőkkel hat Borsod megyei kistelepülésen indult el a Zöld Kosár terjeszkedése (Arnót, Baskó, Boldva, Gömörszőlős, Királd és Kurityán) – vagyis helyi Kis Kosarak indítása.

A mostani – az októberi Élelmezési Világnaphoz is kapcsolódó  – jótékonysági akció is az egyik Kis Kosár települést célozta meg: a kurityáni  élő lakásotthonokban élő gyermekek rászoruló gyermekeknek gyűjtöttek élelmiszereket. A település négy lakásotthon működik, amelyekben hivatásos nevelők segítik 31 gyermek fejlődését.

A gyerekek nagy örömmel vették át a bioélelmiszer csomagokat, de rengeteg szép ruha és könyvek, játékok is gazdára leltek a november 5-ei átadáskor a Kurityáni Művelődési Ház klubtermében. Több gyermek szeme csillant fel a mese DVD-k láttán is, amelyekhez az adományozók még lejátszót is ajándékoztak. Az eseményen házigazdaként részt vett Szirácki Sándor polgármester, Szalócziné Judit helyi kosár szervező, és Lenkey Ibolya az ötletgazda Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány elnöke is. A lakásotthonokban dolgozó lelkiismeretes nevelőket Reményi Gábor képviselte, aki hálálkodva vette át a Zöld Kosár önkéntesétől Subicz Róberttől az adománygyűjtők saját házi sütésű kenyerét, és Lenkey Péter szakmai vezetőtől a „kosár közösség” közkedvelt öko-tisztítószerét. Reményi Gábor külön kiemelte, hogy a gyermekek fejlesztését segítő játékok rendkívül hasznosak lesznek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek