2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A vegyes szemétből is lehet szelektív! Mutatjuk, hogyan

Manapság már a szemétszállító társaságok alapból legalább két típusú szemetet szállítanak el. Míg egyszer az úgynevezett kommunális (vegyes háztartási) hulladéktól szabadulhatsz meg, addig máskor a szelektíven válogatott szemeted tudod velük elszállíttatni. De vajon a vegyes hulladékból is lehet szelektív hulladék? Igen! Lássuk, hogyan!

Sok a szemét otthon?

Sajnos hiába egyre elterjedtebb a hulladékmentes élet, hiába figyelnek egyre többen arra, hogy kevesebb hulladékot termeljenek, mégis sok a szemetünk. Ráadásul mindenkinek eljön az életében az az időszak, amikor térdig gázol a szemétben, pl. egy lakásfelújítás során. Minden komolyabb építési vagy felújítási munka termel valamilyen hulladékot. Legyen szó sittről, építési törmelékről, csomagolóanyagról vagy bármi másról, nem tarthatod örökké a lakásban vagy az udvaron. Meg kell szabadulnod tőle mielőbb, hogy szebb legyen a környezeted, élvezni tudd a felújított lakásod, felépített házad.

Konténerrel vagy a telephelyen leadva?

Ha túl sok a hulladék, a törmelék, amitől meg akarsz szabadulni, akkor érdemes konténeres szállításban gondolkozni, ami kényelmes és gazdaságos. Viszont, ha nincs 6-8 köbméter törmeléked, akkor is könnyen megszabadulhatsz a lomodtól, hulladékodtól, törmelékedtől, méghozzá úgy, hogy beviszed egy telephelyre. Ott van pl. a Konténer rendelés telephelye, ahol nem csak konténerek bérlésével foglalkoznak, de szemétátvevő helyként is funkcionálnak. Ráadásul nem is akárhogy!

Így lesz szelektív a vegyes hulladékból

A Konténer rendelésnél a telephelyre beérkező összes vegyes hulladék a helyszínen egy válogatáson esik keresztül. Ezzel tudják azt biztosítani, hogy a lehető legkevésbé szennyezze a beérkező szemét a környezetünket, ugyanis amit csak lehet, újrahasznosítanak.

Már a telephelyen szelektív hulladék lesz a vegyes hulladékból, majd továbbítják a szétválogatott hulladékot a megfelelő helyre, ahol az újrahasznosítást végzik. Tényleges szemétlerakás (természetesen engedélyezett tárolókba) csak akkor történik, ha már garantáltan nem tudják újrahasznosítani a hulladékot.

Felújításnál és építkezésnél is lehetsz környezettudatos!

Mint fentebb olvashattad, több szempontból is lehetsz környezettudatos az általad termelt hulladékkal kapcsolatban. Egyrészt törekedhetsz arra is, hogy minél kevesebb szemetet termelsz. Másrészt már eleve otthon is gyűjtheted szelektíven a szemetet, így megadod az esélyét annak, hogy amit csak lehet, újrahasznosítsanak az elszállított szemetedből. De emellett a nagyobb mennyiségű szemét elszállításakor is tudsz jól dönteni. Egyszerűen olyan szemétszállítót, befogadó telephelyet kell választani, mint a fent említett Konténer rendelés telephelye, ahol figyelnek a környezetvédelemre is.

Ha tudatos vagy és jól döntesz, akkor rengeteg szeméttől tudod megóvni te is a környezetünket./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek