2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Milyenek a repülős utak mostanság?

2020 nyarának legtöbbet feltett kérdése az, hogy menjünk-e idén nyaralni, és ha igen, hova.

Biztonsággal választható helyek jócskán akadnak már a nagyvilágban. Valamint közeledik az ősz, ilyenkor eleve olcsóbbak a repülőjegyek, plusz ha még hozzáadjuk a világjárványt, gyors kalkuláció után rájöhetsz, most még olcsóbban lehet az álomhelyekre eljutni.

Azonban azért a pro és kontra érveket is vegyük figyelembe. Talán egyesek több pozitívumot találnak, mások esetleg csak negatívumokat. De tény, hogy egy jól átgondolt, és megtervezett utazás most is lehet biztonságos. A nyaralás pedig a maximális feltöltődést biztosítja a karantén után mindenkinek, aki egy kis igazi szabadságra vágyik a hosszú bezártság után.

Miért ne?

Annak a személynek, aki retteg a koronavírustól, egy külföldi utazás most nem lesz leányálom. Az ilyen ember a vízben, a bokorban is azt fogja figyelni, mikor támad a vírus. Persze védekezni mindenkinek kell, ez nem elhanyagolható, de ha az ember nyaral, akkor annak a kikapcsolódásról és feltöltődésről kell szólnia, nem pedig a félelemről és a rettegésről. Ez az időszak azoknak ideális, akik a kellő higiéniai előírások mellett lazábban tudják kezelni a helyzetet. A maszk viselése a teljes utazási időszak alatt előírás, az alól kibújni nem lehet.

Miért igen?

A már évek óta megfizethető repülőjáratok árai még tovább estek. Ezt a tendenciát a Budapest Reptér Parkoló árai is követték, akik reptéri parkolást Vecsésen biztosítanak. Az utasaik szinte mindegyike az „ezt azért kár lett volna kihagyni” szlogennel szállt vissza a buszba az utazás után. Jellemzően minden országban sokkal kevesebben vannak, nem zavaróan, inkább kellemesen. Mindenre és mindenhol jut elegendő idő. A megszokottnál jobban ügyelnek a tisztaságra, és kifejezetten nagy szeretettel fogadják a most hozzájuk látogatókat.

De hová?

Aki kellő rugalmassággal tudja kezelni a koronavírus szabályozásokat, nyugodtan vágjon bele az utazásba. A legkedveltebb úti célok jelenleg – és nem véletlenül – Görögország, Ciprus, Málta, valamint Dél-Olaszország. Tenerife zárta volna a sort, de az nemrég sárga besorolást kapott, de a Magyar Utazási Irodák Szövetsége adatokkal alátámasztva már kérelmet adott be. Egy kormányrendeletre hivatkozva kérelmezték, hogy a Kanári- és a Baleári-szigetek maradjanak zöld besorolásban. Spanyolország szigetein pedig a fertőzés mértéke lényegesen alacsonyabb, mint a félszigeten.

Az utazásod tökéletesítéséhez a Budapest Reptér Parkoló továbbra is a rendelkezésedre áll. Kibővült szolgáltatásaik között már az utasbiztosítást is megtalálhatod. Válaszd őket, mert ugyan egy parkoló, de sokkal több van mögötte. Mind az indulási, mind az érkezési procedúrában is bátran számíthatsz rájuk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek