2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Zöld-Hírek
 • »
 • 210 millió egyszerhasználatos műanyag eszköztől szabadul meg az Air France 2019 végére

210 millió egyszerhasználatos műanyag eszköztől szabadul meg az Air France 2019 végére

Az egyszerhasználatos műanyag evőeszközük, poharak, keverőpálcikák stb. ideje lejárt. Idén a környezetvédelmi világnapon a Párizs-Charles de Gaulle reptérről Detroitba tartó AF378-as Air France járaton már alig voltak egyszerhasználatos műanyagok, az utasok bio anyagokból készült eszközöket kaptak a műanyag helyett.

 Az Air France bejelentette, hogy 1300 tonna egyszerhasználatos műanyagtól szabadul meg, így 2019 végére 210 millió egyszerhasználatos műanyag eszközzel kevesebbet használ majd. Járatain ezek helyett fenntartható alternatív megoldásokat alkalmaz a jövőben.

 

Ez azt jelenti, hogy az Air France

 • 100 millió műanyagpoharat cserél papírpohárra;
 • 85 millió műanyag evőeszközt cserél bio alapanyagból készült eszközökre és csomagolásra;
 • 25 millió műanyag keverőpálcikát cserél fából készültre;
 • 2018 novemberétől pedig már „BON APPETIT” zacskóban szolgálják fel a második fogást a francia légitársaság hosszútávú járatain.

Így az Air France 2019 végére 1300 tonnával kevesebb műanyagot használ majd.

 

Az Air France egyébként már 2015 óta nem szolgáltat műanyag szívószálat utasainak, ezzel már önmagában 1,3 millióval kevesebb műanyag eszközt használ, mint előtte.

 

Ilyen lesz a légiközlekedés jövője

 

A június 5-én indult AF378-as Párizs-Detroit járat gépe egy Boeing 787-9-es volt, ami a legújabb az Air France flottájában. Egy ilyen újgenerációs Dreamliner repülő alkalmazása olyan előnyökkel jár, mint a 20 százalékkal alacsonyabb üzemanyagfogyasztás, vagy a kisebb mértékű zajszennyezés.

 

A pilóták a repülési útvonalat az időjárási körülményekhez és a repülő tömegéhez megfelelően alakítják majd. Ezeknek a környezetbarát repülési technikák pedig az lesz az eredménye, hogy akár 2,7 liter/ utas /100 kilométerre is csökkenhet a gépek üzemanyagfogyasztása.

 

Az Air France és a környezet: egy kitűzött cél, egy elköteleződés és konkrét eredmények

 

Az Air France elkötelezett aziránt, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, és így fenntartható repülési élményt nyújtson utasainak. Azért, hogy ez a gyakorlatban is megvalósuljon, az Air France három nagy konkrét célt határozott meg magának:

 1. Csökkenteni, és kompenzálni CO2 kibocsátást;
 2. Csökkenteni, újrahasznosítani és átdolgozni a szemetét;
 3. Csökkenteni a zajszennyezést.

 

Az Air France csoport eddigi törekvéseinek teljesítése révén már 20 százalékkal csökkentette CO2 kibocsátását utasonként, így már 2018-ra elérte az eredetileg 2020-ra vonatkozó vállalását.

 

További információt találhatsz az Air France ökológiai lábnyomának csökkentésére irányuló törekvéseiről az alábbi linkre kattintva: https://corporate.airfrance.com/sites/default/files/dp_dd_va.pdf

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek