2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Újra célba talált a Kék Nyíl

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizenegyedik alkalommal rendezte meg 2019. június 7-én a „Kék Nyíl” Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

A helyszínt – mint eddig is – a főkapitányság kiképző központja biztosította. Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők többsége korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használta. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt Taricska Tibor r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjának vezetője nyitotta meg, aki beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére is.

Eredmények:

Női kategóriában: I. Sváb Noémi

II. Sváb Dorottya

III. Lukács Eszter   

Férfi kategóriában: I. Sváb Róbert

II. Brogli Vendel

III. Deák Márton

Gyermek kategóriában:          I. Király Fruzsina

II. Brogli Szabolcs

III. Mlinkó Viktória

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek