2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • 200 darab fa az „áldozat” – Kertésznek áll Rippel Ferenc és Való Gábor

200 darab fa az „áldozat” – Kertésznek áll Rippel Ferenc és Való Gábor

Egyedülálló faültetést szervez a  segitettem.hu, Rákosmente Önkormányzata és a WeWood  2013.október 29-én 10-órás kezdettel Budapesten, a XVII. kerületi Széchenyi utcában.

A WeWood egy amerikai cég magyar leányvállalata, amely fa órák értékesítésével foglalkozik hazánkban. Az USA-ban minden eladott óra után az American Forest ültet egy fát. A magyar forgalmazó azonban úgy vélte, hogy nem csak Amerikában, hanem hazánkban is meg kell honosítani a kezdeményezést. Így talált egymásra a két szervezet és tűzte ki az október 29-i napot, hogy közel 200 facsemetét elültessünk.  A faültetéshez nagyon sok támogató és önkéntes csatlakozott, akik szintén erejükön felül segítenek az ültetés zökkenőmentes lebonyolításában.

Az ültetésnek több célja is van.  Elsősorban felhívni a figyelmet arra, hogy együttes erővel nagy dolgokra is képesek vagyunk, ami a segitettem.hu „ars poetica”-ja is.  A segítő oldal azzal a céllal jött létre, hogy a hétköznapi „hősöket” összekösse, a honlapon ugyanis mindenkinek lehetősége van anyagiaktól mentes segítséget kérni illetve felajánlani.
Erre példa, hogy nemrégiben egy multinál dolgozó HR-es felajánlotta, hogy szívesen kijavít néhány önéletrajzot, egy újabb felajánló időseknek segített bevásárolni, mások szegény családoknak gyűjtöttek ruhát, tűzifát, egy ügyvéd pedig jogi tanácsot adott azoknak, akiknek például vitás ügye volt szolgáltatókkal vagy bankokkal.  A felajánlók  tehát igen széles körben tudnak segíteni a segítséget keresőknek.
A segitettem.hu ezért is tartotta fontosnak, hogy ebben a fővárosi akcióban partnerével a WeWood-dal megalapozzon egy olyan eseménysorozatot, ami által beleépíthetjük az emberek tudatába, hogy fontos a környezet, fontos az, hogy tegyünk azért, ahol élünk, emellett pedig ne csak Karácsonykor jótékonykodjunk, az év minden napján próbáljunk segíteni valakin.
Ez a szellemiség vezérelte Rippel Ferenc artista előadóművészt és Való Gábort a TV2 – Napló című műsorának riporterét, hogy a segitettem.hu arcaként részt vegyenek az akciókban, az effajta segítség népszerűsítésben.

Október 29-én sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és leendő segítőt a XVII. kerületi Széchenyi utcában kortól és nemtől függetlenül, mert az  ásásban önkéntesek segédkeznek,  az ültetésben részt vevőknek a fák behelyezését és  betemetését kell elvégezniük.

„Segíts Te is, hisz kezedben a változás!” – www.segitettem.hu


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek