2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szempilla-hosszabbítás vagy szempillalifting? Melyiket válaszd?

Szempilla-hosszabbítás vagy szempillalifting? Melyiket válaszd?

Napjaink női szépségideáljának fontos részét képezik a hosszú, ívelt, dús szempillák, melyek csodásan keretezik a szemeket és nőiesebbé, igézőbbé teszik a tekintetet. Akinek ez nem adatott meg természetesen, azoknak sem kell elkeserednie, hiszen manapság már többféle trükk is rendelkezésre áll. 

 

A szempilla-hosszabbítás

 

Manapság igen trendi módszer, a hölgyek jelentős része él ezzel a lehetőséggel, főként a fiatalabb korosztályban. A kezelés során a szakember az igazi szempillákhoz egyesével hozzáragaszt plusz szálakat, így a pillasor dúsabbá és hosszabbá válik.

 

Különféle változatai léteznek, melyeket például 1D, 2D 3D megnevezéssel jelölnek. Ez annyit jelent, hogy egy-egy természetes szempillához hány darab műpillát illesztenek hozzá. Tehát az 1D-nél pillánként 1 szálat (ezzel a szempillák száma duplázódik az eredetihez képest), 2D esetén minden pillához 2 szálat ragasztanak, 3D-nél hármat, és így tovább.

 

Érdemes szem előtt tartani, hogy minél nagyobb mértékű a dúsítás, annál természetellenesebb lesz a végeredmény. Ezenfelül a kész pillasort nem szabad erősen dörzsölni, húzogatni, illetve ajánlott kerülni az olajos alapú kozmetikumokat, amik károsíthatják a ragasztást.

 

Mivel a szempillák a hajszálakhoz hasonlóan időnként kihullanak, ezért 2-3 hetente célszerű pótlásra járni, hogy a pillasor ne keltsen felemás hatást.

 

A szempillalifting

 

Hogyha bármilyen okból nem szimpatizálsz a szempilla-hosszabbítással, akkor sem kell lemondanod az igéző tekintetről. A szempillaliftingnél ugyanis nem kerül sor plusz szálak felragasztására, hanem a meglévőket teszik optikailag hosszabbá és íveltebbé.

 

Természetesen ennek az elkészítését is ajánlott szakemberre bízni, például a Helia-D Kozmetikai Szalon professzionális szempillakezelést is nyújt vendégeinek. A művelet során egy szilikonpárnácskát illesztenek a szemhéjra, amire ráfésülik a pillákat, majd egy speciális göndörítőanyagot, illetve fixálót visznek fel rá.

 

A lifting során nem használnak erős ragasztókat, így azoknak sem kell tartaniuk allergiás reakciótól, akiknek érzékeny a bőrük. A rögzítés és a tisztítás után eltávolítják a szilikonpárnát, a különbség pedig máris jól látható lesz. Habár továbbra is csak a saját pilláidat viseled, mégis íveltebbek lesznek, ezáltal optikailag hosszabbnak tűnnek.

 

A módszer további előnye az, hogy a megemelt pillák kevésbé kényesek, nem esik bajuk a sminkeléstől, az olajos lemosóktól vagy a dörzsölgetéstől sem. Végül, de nem utolsó sorban tartósabb is, hiszen nem kell havonta legalább egy alkalommal pótlásra járni, a lifting hatás 8-10 hétig is kitarthat.

 

Melyiket válaszd?

 

Mindkét kezelés remek lehetőség a tekintet kiemelésére, így a saját preferenciáid lesznek a lényegesek. Ha szereted a feltűnőbb megjelenést, és nem zavar a gyakori korrekció, akkor válaszd a hosszabbítást, ha viszont a természetességre és tartósabb eredményre vágysz, akkor a lifting lesz a jobb választás!/X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…