2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szempilla-hosszabbítás vagy szempillalifting? Melyiket válaszd?

Szempilla-hosszabbítás vagy szempillalifting? Melyiket válaszd?

Napjaink női szépségideáljának fontos részét képezik a hosszú, ívelt, dús szempillák, melyek csodásan keretezik a szemeket és nőiesebbé, igézőbbé teszik a tekintetet. Akinek ez nem adatott meg természetesen, azoknak sem kell elkeserednie, hiszen manapság már többféle trükk is rendelkezésre áll. 

 

A szempilla-hosszabbítás

 

Manapság igen trendi módszer, a hölgyek jelentős része él ezzel a lehetőséggel, főként a fiatalabb korosztályban. A kezelés során a szakember az igazi szempillákhoz egyesével hozzáragaszt plusz szálakat, így a pillasor dúsabbá és hosszabbá válik.

 

Különféle változatai léteznek, melyeket például 1D, 2D 3D megnevezéssel jelölnek. Ez annyit jelent, hogy egy-egy természetes szempillához hány darab műpillát illesztenek hozzá. Tehát az 1D-nél pillánként 1 szálat (ezzel a szempillák száma duplázódik az eredetihez képest), 2D esetén minden pillához 2 szálat ragasztanak, 3D-nél hármat, és így tovább.

 

Érdemes szem előtt tartani, hogy minél nagyobb mértékű a dúsítás, annál természetellenesebb lesz a végeredmény. Ezenfelül a kész pillasort nem szabad erősen dörzsölni, húzogatni, illetve ajánlott kerülni az olajos alapú kozmetikumokat, amik károsíthatják a ragasztást.

 

Mivel a szempillák a hajszálakhoz hasonlóan időnként kihullanak, ezért 2-3 hetente célszerű pótlásra járni, hogy a pillasor ne keltsen felemás hatást.

 

A szempillalifting

 

Hogyha bármilyen okból nem szimpatizálsz a szempilla-hosszabbítással, akkor sem kell lemondanod az igéző tekintetről. A szempillaliftingnél ugyanis nem kerül sor plusz szálak felragasztására, hanem a meglévőket teszik optikailag hosszabbá és íveltebbé.

 

Természetesen ennek az elkészítését is ajánlott szakemberre bízni, például a Helia-D Kozmetikai Szalon professzionális szempillakezelést is nyújt vendégeinek. A művelet során egy szilikonpárnácskát illesztenek a szemhéjra, amire ráfésülik a pillákat, majd egy speciális göndörítőanyagot, illetve fixálót visznek fel rá.

 

A lifting során nem használnak erős ragasztókat, így azoknak sem kell tartaniuk allergiás reakciótól, akiknek érzékeny a bőrük. A rögzítés és a tisztítás után eltávolítják a szilikonpárnát, a különbség pedig máris jól látható lesz. Habár továbbra is csak a saját pilláidat viseled, mégis íveltebbek lesznek, ezáltal optikailag hosszabbnak tűnnek.

 

A módszer további előnye az, hogy a megemelt pillák kevésbé kényesek, nem esik bajuk a sminkeléstől, az olajos lemosóktól vagy a dörzsölgetéstől sem. Végül, de nem utolsó sorban tartósabb is, hiszen nem kell havonta legalább egy alkalommal pótlásra járni, a lifting hatás 8-10 hétig is kitarthat.

 

Melyiket válaszd?

 

Mindkét kezelés remek lehetőség a tekintet kiemelésére, így a saját preferenciáid lesznek a lényegesek. Ha szereted a feltűnőbb megjelenést, és nem zavar a gyakori korrekció, akkor válaszd a hosszabbítást, ha viszont a természetességre és tartósabb eredményre vágysz, akkor a lifting lesz a jobb választás!/X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek