2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Hallottál már az isteni szegedi salátáról?

Legyen akár honfitársunk, akár külföldi vendég, Szegedről mindenkinek a hímzés, a halászlé és a téliszalámi jut eszébe. Egészen addig, amíg nem evett egy jó salátát a megfelelő helyen!

 

Persze annak, aki itt él, sokkal többről szól ez a meseszép város, és ez így van rendjén. Ők tudják például azt is, hol lehet isteni finom pizzát vagy salátát enni!

 

Mert bármilyen hihetetlen, nincs olyan szegedi, aki minden nap ezeket a fentebb felsorolt ételeket fogyasztaná. Van ellenben jó pár olyan szegedi, aki a decemberi nagy lakomák után úgy határozott, hogy 2022 az egészséges táplálkozás éve lesz, és ha az ég a földdel összeér is, rendszeresen fog salátát fogyasztani, illetve rendszeresebben, mint azt ezidáig tette.

 

Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor a Pizzafutár Szeged neked is fog tudni kedveskedni!

 

Jaj, ne, salátát csak a kecskék esznek!

 

Te is ezzel az örökzöld humorbombával hárítottad ezidáig el azt a kérdést, hogy miért nem eszel több salátát? Te is azt szajkóztad folyton, hogy ciki, ha egy lány a randin salátát rendel?

 

Itt az ideje a nézőpontod megváltoztatásának! A saláta minden, csak nem ciki és nem unalmas!

 

Szerencsére egyre trendibb salátát enni, és mind többen tudják, hogy a saláta minden, csak nem unalmas. Egy jól összeállított saláta nemcsak fejedelmi látvány, de kifejezetten jót tesz a szervezetednek.

 

A zöldségek java részét idehaza sütve vagy főzve fogyasztjuk, ami bizony azt is jelenti, hogy a vitaminok jelentős része távozik belőlük a feldolgozás során. Kár, ugye?

 

Ezért érdemes salátát enni többek között, hiszen a nyers állapotban, frissen, ropogósan tálalt zöldségek csak úgy tobzódnak a vitaminokban, amire ezekben a járvány sújtotta időkben még nagyobb szükségünk van!

 

A húsevő is ehet salátát!

 

Nincs több kifogás! Ehetsz húst is, de mellette ott lesz a nagyszerű zöldségekből, gyümölcsökből álló köret, amelyek akár hiszed, akár nem, még intenzívebbé teszik és kiemelik a hús ízét!

 

Roston csirke szárított áfonyával és dióval? Mediterrán sonkaszeletek ruccolával és olívabogyóval? Gyros hús almával, naranccsal és zellerrel? Esetleg baconös, tojásos saláta?

 

Ugye, hogy egyik sem a répa-zöldlevél unalmas kombinációja? Vesd hát bele magad az egészséges kísérletezgetésbe, és a Pizzafutár Szeged étlapjáról találd meg a te kedvenc salátád!

 

Egészséges, ínyenc falatok!

 

Hidd el, ahogy megkóstolod ezeket a salátákat, rá fogsz kapni az ízére, és egyszeriben azon kapod magad, hogy menő salátás recepteket keresgélsz, és egyre több salátakülönlegességet fogyasztasz. Tudod, milyen jól fog az jönni, amikor a tél elmúltával megérkezik a tavasz, és vele együtt a tavaszi fáradtság?

 

Tankold fel a vitaminraktáradat gurmé módon, élvezd az ízeket, és javíts közérzeteden egyszerre! Kitaláltad már, hogy melyik salátát választod?/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek