2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hogy a sötétben se tévedj el: válassz foszforeszkáló ágyneműt

Az, hogy milyen az alváshoz való viszonyunk, már gyerekkorunkban elrendeltetett. Hiszen ekkor alakulnak ki azok a szokások, amiket később felnőttkorukban is továbbvisszük, még akkor is, ha nem tudunk róla. Ettől függ, hogy milyen anyagú ágyneműben, milyen matracon és lepedőn alszunk a legszívesebben.

 

Tedd különlegessé az esti alvást egy foszforeszkáló ágyneművel

 

A legtöbb embernek gyerekkorában van egy olyan élménye, ami a foszforeszkáló tárgyakhoz fűződik. Ezek a hálószobában különleges hangulatot varázsolnak. De gondolj bele, milyen menő lenne, ha nemcsak a plafonon lévő csillagok vagy a gyermekjátékok foszforeszkálnának, hanem maga az ágynemű is?

 

Azontúl, hogy számtalan menő minta létezik, például okostelefon mintázatú ágyneműk vagy a legnépszerűbb gyermek rajzfilmek hősei. Ezek közül számtalan olyan is akad, amelyek világítanak éjszaka a sötétben. Legyen akár gyermek, akár felnőtt, egyiknek sem kell lemondania erről az élményről. Például egy űrhajós témájú mintával mindkét korosztály bátran nyugovóra tér.

 

Gyermeked fél a sötétben? Itt a legegyszerűbb megoldás

 

A legtöbb gyermeknek van egy olyan korszak az életében, amikor nem szívesen marad egyedül a sötétben. Ez pedig nagyon megnehezíti az éjszakai alvást az egész család számára. Mivel a cél az, hogy mindenki jól pihenjen éjszaka, ezért bátran segítségül hívhatod te is a foszforeszkáló ágyneműket a Gyerek-ágyneműtől. Ezek segítenek elűzni a rossz gondolatokat, hiszen a rengeteg kedves minta és a kellemes gyengéd fény segíthet a félelem megszüntetésében.

 

Sokan gondolják úgy, hogy alvás közben úgysem látjuk az ágynemű mintáját. Azonban bizonyított tény, hogy sokkal pihentetőbb és kellemesebb az alvás, hogyha megfelelő anyagokból és nyugtató színekkel választunk ágyneműhuzatot. Mivel a cél a pihentető alvás elérése és egy nyugodt állapot megteremtése, ennek érdekében javasolt átgondolni a minta- és színválasztást. Arról nem is beszélve, hogy ha gyermekednek tetszik az ágynemű, úgy nagy valószínűséggel könnyebben lehet este időben ágyba fektetni.

 

Az ágyneműhuzatok mosása és kezelése

 

Higiéniai szempontból kifejezetten fontos az, hogy hogyan tisztítjuk az ágyneműhuzatokat. Javasolt legalább havonta kétszer tisztítani ezeket és olyan programot választani hozzá, melynek következtében a baktériumok elpusztulnak, illetve csökkentjük az atkák előfordulását. A nem megfelelően kezelt ágyneműhuzatok negatív hatással lehetnek az egészségünkre, mert az így elszaporodó atkák és mikrobák nem tesznek jót.

 

Amennyiben új ágyneműt vásárolsz, a használat előtt mindenképp mosd ki azt. Annak érdekében, hogy a szép színeket és mintákat sokáig megőrizd, érdemes kifordítva mosni ezeket. Azért, hogy a szettek színe közel azonos maradjon, érdemes a részeket együtt mosni, illetve főleg kisgyermekek esetében a szárítás után kivasalni is a textileket. Használj olyan mosószereket, melyek kímélik a színeket, illetve a mintákat. Ezzel tudod biztosítani azt, hogy minél tovább használatban maradjanak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek