2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

VIVICITTÁ – IMMÁR MISKOLCON IS!

Május 6-án a Szent István térről indul a Telekom Vivicittá második vidéki futama
Az 1984-ben kitalált Vivicittá eredeti célja a legszebb történelmi olasz városok védelme volt: hogy az emberek egészen rendhagyó szemszögből láthassák a túlzsúfolttá és lassan lakhatatlanná váló települések értékeit. A Vivicittá szó szerint „élő várost” jelent. Magyarországon – ahol 1986-ban rendezték meg az első futást – a Szeresd a várost! szlogen kapcsolódott hozzá.

A városvédő futás – amely itthon a fővárosi Margitszigetről indult hódító útjára – sikeres vidéki rajtot vett áprilisban, Győrben, május 6-án pedig az ország keleti felében folytatódik a Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda (BSI) szervezte Vivicittá: a Szent István térről induló első, miskolci futam résztvevői 2,7 kilométeres távot teljesítenek. Nevezni előzetesen vagy akár a helyszínen is lehet.
Miskolc ideális hely egy futással összekötött hétvégére: nemcsak a város kínál érdekes és izgalmas látnivalókat, hanem a környéket is érdemes bebarangolni: Miskolctapolcán és Lillafüreden a gyönyörű környezet mellett a sportolni vágyók is számos lehetőséget találnak.

Miskolc mindig is büszke volt sportéletére: a városvezetés minden évben kitünteti legjobbjait, az Év Sportolója közönségszavazás pedig a megye apraját-nagyját képes mozgósítani. A városnak 2024-ig szóló sportfejlesztési terve van, amely kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a tömegsportra. Az új DVTK stadionnal és a megújuló MVSC sportteleppel Miskolc a sportturizmus meghatározó hazai célpontjává kíván válni.  Ezeknek a törekvéseknek lehet fontos eleme a Telekom Vivicittá futóverseny, amelyre az utánpótláskorúakat is mozgósítják: a legtöbb, de minimum 50 főt benevező három miskolci és három vidéki iskola 30-25-15 ezer forintos sportszervásárlási lehetőséget kap a várostól.

Ahogyan Győrben, úgy Miskolcon is egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját célba éréséről minden versenyző – hiszen a Telekom élen jár a digitális technológia kihasználásában. A videóhoz robotkamerák és drónok rögzítik az anyagot, a felhőben pedig 1000 processzor állítja össze a végeredményt. Bárki hozzáférhet saját felvételéhez, ha megadja futási adatait a toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalon.

A Telekom Vivicittá május 12-én Pécsre, május 13-án Szegedre csábítja a futás szerelmeseit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek