2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Világbajnokság után, világbajnokság előtt
index

Világbajnokság után, világbajnokság előtt

indexElső gyalogló csapat-világbajnokságán a tisztes helytállás lehetett a célja a miskolci Kovács Somának, aki maximálisan megfelelt ennek a május 7-8-án, Rómában megrendezett erőpróbán. Folytatás júliusban az egyéni világbajnokságon.

Az olaszországi világbajnokságon három tagú csapatok mérhették össze tudásukat, a nemzeteket a két legjobb idő alapján rangsorolták. A junior fiúk 10 km-es versenyszámában a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) színeit képviselő Kovács Soma mellett csak egy magyar versenyző, a tatabányai Burger Donát állt oda a rajthoz, ami azt jelentette, hogy mindkét fiúnak célba kellett érnie az összetett eredményhez.

        Felemás érzéseim vannak a világbajnokságot követően, hiszen tanítványom, Kovács Soma az előre megbeszéltek alapján, bár a vártnál kicsit gyengébb idővel teljesítette a távot – mondta Szűcs József, az MVSI gyalogló szakágvezetője. – Mivel társát, Donátot szabálytalannak ítélt gyaloglás miatt 7 km-nél 2 perces, úgynevezett depó-büntetéssel sújtották, majd nem sokkal később végleg kiállították, elszálltak a csapat-reményeink. Ami azért is bosszantó, mert három hete, a csehországi Podebrady-ban általunk legyőzött franciák nyolcadikként zártak a római csapat-világbajnokságon, vagyis a Top 10-re nekünk is jó esélyünk lehetett volna. Közvetlenül az Olaszországba utazás előtti három napon a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségiző Soma 43. helye tisztes helytállást jelent, egyben jól szolgálta a nemzetközi versenyrutin gyarapodását, melyet legközelebb július végén, a lengyelországi junior egyéni világbajnokságon kamatoztathat.

KÉPALÁ:

Kovács Soma az érettségiről indult a világbajnokságra.

(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek