2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vasárnap: Disznókő Futókör a tőkék között

Vasárnap: Disznókő Futókör a tőkék között

Disznókő Futókör elnevezéssel rendeznek terepfutó-versenyt október 12-én, vasárnap Tokaj-Hegyalján. A Miskolci Barátság Maraton-2014 hivatalos elő-versenyén, melyen három táv közül választhatnak az összesen tíz kategóriába sorolt sportemberek.

A tarcali elágazásban, a Sárga Borház Étterem szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtokon folytatják a tavaly, a Freeriderz SC által sikerrel elindított hagyományt, vagyis sportolási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára az igazi kuriózumnak számító Tokaj-hegyaljai borvidéken.
A versenyt a Nagy András által kijelölt, 5,2  km-es, 150 méter szintemelkedésű, kezelt szőlődűlőn ( a tőkék között) és erdei utakon át vezető körpályán rendezi meg idén a miskolci Marathon Club SE. A résztvevők az 5,2 km (1 kör), a 10,4 km (2 kör) és a 20,8 km (4 kör) közül választhatnak. Az egy kört kicsiknek, családoknak túrázva is lehet teljesíteni. A rendkívül kedvezményes előnevezésre október 9-én, csütörtökön, 24 óráig, a www.hegyimaraton.hu/disznoko honlapon van lehetőség, míg a verseny napján, a helyszínen – mérsékelt nevezési díj ellenében – 08.00-10.45 óra között lehet jelentkezni. A közös rajt 11 órakor  lesz. A Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából minden 18 év feletti nevező egy üveg 2013-as évjáratú Sárga Borház Furmintot kap ajándékba. A rajtszámmal rendelkező résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira  várja   a versenyközpont melletti kilátónál. Szintén az eseménynek helyt adó, egyben házigazda Disznókő Szőlőbirtok felajánlásának köszönhetően – rajtszám felmutatása ellenében – ingyenes borkóstolásra is lehetőség kínálkozik. A kóstolt borokból a Borbutikban kedvezményesen lehet majd vásárolni.
Távonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A 18 év feletti győztesek egy-egy palack finom Disznókő-nedüt is hazavihetnek, a 18 év alatti 1-3. helyezettek emlékserleget kapnak. Minden induló egyedi emléklapot is hazavihet.
A versennyel egy időben, azonos helyszínen, a Sárga Borház környékén rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot,  kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melyek megtekintése ingyenes!
A verseny napján, a helyszínen 20 % kedvezménnyel lehet előnevezni az október 26-án, vasárnap megrendezendő Miskolci Barátság Maraton-2014  utcai futófesztiválra!
További információ a steveszucs@gmail.com e-mail címen, vagy a 30-7212-403-as telefonszámon kérhető.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…