2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Duplájára bővíti logisztikai bázisát az Üvegszikla Kft.

Duplájára bővíti logisztikai bázisát az Üvegszikla Kft.

Ünnepélyes keretek között tették le az új, regionális logisztikai raktárbázis alapkövét a Borsod megyei Szikszón. Az Üvegszikla Ingatlankezelő Kft. a HELL cégcsoporthoz tartozó iparterületen 2012-ben átadott regionális logisztikai központját egy új, hasonló méretű csarnokkal tovább bővíti. A beruházáshoz az Üvegszikla Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Program keretében mintegy 390 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A 2015 nyarára megvalósuló projekt összesen több mint 1 milliárd 120 millió forint összértékű.

Egy új, modern 6000 négyzetméteres regionális logisztikai központ megépítésével növeli a duplájára a már meglévő raktárbázisát az Üvegszikla Kft.. A cég logisztikai szolgáltatásokat nyújtó regionális központjának létrehozását, a Hell Energy palackozó üzemének közvetlen szomszédságában 2011-ben is a HELL ENERGY óriási kapacitású töltőüzeme, illetve a régióban lévő további cégek érdeklődése keltette életre. A legújabb beruházással megépülő üzemcsarnoknak is – az előzetes igényfelmérések alapján – az immár PET palackok töltésére is alkalmas gyártósorral bővült HELL lesz a legfőbb partnere.
A több mint egymilliárd forint összértékű beruházáshoz az Üvegszikla Ingatlankezelő Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programjának keretében mintegy 390 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az Üvegszikla Kft. már meglévő központjához hasonlóan – a magas forgási sebesség miatt – a raklapos soros állványrendszerben a tárolás keskenyfolyosós targoncákkal történik majd, melyek indukciós kötött pályán mozognak. A két hajós csarnoképület mellett szociális- és irodablokk is épül, és az új logisztikai központ várhatóan több mint 50 fő üzemi dolgozót és további irodai dolgozókat foglalkoztat majd. A projekt kivitelezése – az időjárás függvényében – a mostani alapkőletétellel veszi kezdetét és várhatóan 2015 június végére készül majd el.
Az alapkőletételen részt vett Füzesséri József, Szikszó polgármestere. A beruházásnak otthont adó város vezetője az alapkőletétel előtt elmondta: „Egy városvezető számára mindig nagy öröm, ha a településén gyarapodásról adhat számot. A jelenlegi pillanat azonban ettől még különlegesebb. A HELL cégcsoport az elmúlt három évben óriási léptékkel fejlődött.  A logisztikai bázis bővítése arra utal: jó úton járnak. És ez az eredmény Szikszó életének is meghatározója.”
Az Üvegszikla Kft. legújabb beruházása, illetve az ennek következtében a vállalatnál megvalósuló létszámbővítés jelentős szerepet játszhat a Szikszói Kistérségben tapasztalható kedvezőtlen foglalkoztatási mutatók javításában, illetve a gazdaság élénkítésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek