2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Új miskolci tehetség kopogtat

Hercsik Vince gokartbajnoki címet szerzett

Megnyerte az idei Gokart Országos Bajnokság 125 Mini kategóriáját a 11 esztendős miskolci Hercsik Vince, ezzel elindulhat azon az úton, amelyet az elmúlt évek és évtizedek híres borsodi versenyzői részben már kitapostak számára a hazai és nemzetközi autósportban.

A Kálmán Motorsport ifjú pilótája az ausztriai Bruckban futotta utolsó ob-versenyeit, ahol két győzelemmel, összességében 220 megszerzett ponttal biztosította be év végi elsőségét. A jelenleg magántanulóként az általános iskola 6. osztályát járó fiatalember a tavalyi Maxterino katagóriában begyűjtött év végi bronzérme után több fokozattal feljebb kapcsolt, hiszen a 2010-ben a hazai bajnokságban egy második hely volt a legrosszabb eredménye, emellett nyolc elsőséget szerzett. Nem ez jelenti azonban az összes idei sikerét: az FIA Közép-európai Zóna Trófea korosztályos küzdelmeiben is első tudott lenni, ami a nemzetközi mezőny összetételét tekintve több mint bíztató.

,,Tavaly év végén azzal kereste meg a csapatunkat Vince családja, hogy dolgozzunk ki számára egy hosszútávú szakmai programot” – nyilatkozta Kálmán Péter, az istálló vezetője, sokszoros magyar bajnok, egykori Eb 4. helyezett. ,,2010-re egy 20 versenyhétvégés naptárat és 5 edzést terveztünk neki, amelyben több széria és kategória is szerepelt, és amelynek célja a minél több versenykilométer begyűjtése és a tapasztalatszerzés volt. Ugyan az évnek még nincsen vége, ám az eddigi két bajnoki címből már most tisztán látszik, hogy a fiatalember tehetségéhez nem fér kétség. Korához képest rendkívül érett és nyugodt, ami a gyorsaság mellett szintén nagy előnynek számít ebben a sportban.”

Zsúfolt versenyprogramja mellett Hercsik Vince speciális edzésekkel készül a futamokra, és ha a gokart illetve a tanulás mellett még marad ideje, karate-tudását is fejleszti. Példaképe a szintén miskolci Kiss Pál Tamás, illetve a jelenlegi F1-es világbajnok, Jenson Button. Az ifjú tehetség Diósgyőrben él édesanyjával, édesapjával és egy évvel fiatalabb testvérével, Zsuzsannával, aki szintén élsportoló, a versenytánc hazai elitjében gyarapítja tudását.

Vince jelenlegi gokartja egy 2010-es Birel vázra szerelt, 125 köbcentis, Rotax motoros jármű, mely a jelenlegi szabályok szerint maximum 14 lóerőt képes teljesíteni, felsőbb kategóriákban azonban 28 lóerőre is képes.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek