2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • TRIATLON. Sprint országos ranglista verseny

TRIATLON. Sprint országos ranglista verseny

Putnóczki Dorka és Bicsák Bence sikere
Tiszaújvárosi és pécsi abszolút győztest avattak a XXVI. Tisza Triatlon mai, második versenynapján, a sprint távú országos ranglista viadalon. Az elit  kategóriában érdekeltek mellett az utánpótlás képviselői, valamint a paratriatlon országos bajnokság indulói is részét képezték a 750 tagú tiszaújvárosi mammut mezőnynek.

A délelőtti futamokban láthattuk versenyezni a  nagyatádi hosszú távú (ironman) bajnokságra készülő  egykori kiváló ökölvívót, Kovács Kokó Istvánt. Az olimpiai bajnok, amatőr- és profi világbajnok Kokó egyébként évek óta, amióta „beleszerelmesedett” a triatlonba,  visszatérő vendége Tiszaújvárosnak, ahol ezúttal is remekül érezte magát.
Az elit kategória képviselői közül először a hölgyek (felnőttek, juniorok és ifjúságiak) kezdték meg a 750 méteres úszást a Gyógy- és Strandfürdő 50 méteres medencéjében. Tavaly a legjobb úszó időt Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) teljesítette, aki a 750 méter után,  9:23 perces idejével mondhatta el ugyanezt magáról. A Gyógy- és Strandfürdőben kijelölt kerékpáros depóba Bragmayer Zsanett (575 Equilor Team Újbuda) 12 mp hátrányban érkezett meg másodikként. A 20 km-es kerékpározást ők ketten együtt hozták le, majd az 5 km-es futást is így kezdték el. 2,5 km után biztosra vehető volt, hogy hazai győzelem lesz. Dorka több, mint 20 mp előnnyel fordult elsőként, melyet a célig sikerült megtartania, így első éves juniorként ő lett az abszolút győztes!
A paratriatlon országos bajnokságon Lévay Petra (Kistarcsai VSRC) és Boronkay Péter (Kecskeméti MSE) bizonyult a legjobbnak.
A nap utolsó, 19., talán legnagyobb érdeklődéssel várt versengését az elit férfiak (felnőttek és juniorok) futama jelentette. Az úszást Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) nyerte meg, akinek 8:41 percre volt szüksége ahhoz, hogy elindulhasson az első váltáshoz. A 2016-os első Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.)  és az első magyar világkupa győztes, Vanek Ákos (Budaörsi TKE) 21 mp hátrányban igyekezett a kerékpáros pályára.  10 km letekerése után nyolc tagú élcsoport alakult ki, melyet két budaörsi, két bajai, egy-egy debreceni, újbudai, pécsi és tiszaújvárosi sportoló alkotott. A második depózásnál Dévay váltott leggyorsabban, de mögötte másodperceken belül hatan indultak ki a futópályára. 2,5 km-nél a bajai Király István és a pécsi Bicsák mintegy 50 méterre eltávolodott a harmadik pozícióban forduló Dévaytól. Az őket üldöző hármas már félperchez közeli hátrányban haladt ekkor. Az utolsó méterekre, a strandfürdő területére az U23-as világbajnoki bronzérmes, ezúttal is óriásit futó Bicsák érkezett meg elsőnek, akit sorrendben Király és Dévay követett a célba.
Eredmények
Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02:41 óra, 2. Bragmayer Zsanett (575 Equilor Team Újbuda) 1:03:14, 3. Sárszegi Noémi (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1:03:51
Férfi abszolút: 1. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 53:12 perc, 2. Király István (Mogyi SE Baja) 53:19,  3. Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:37.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek