2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • TRIAL OB Borsodnádasdon, a Mátéhegyi Ökoparkban!

TRIAL OB Borsodnádasdon, a Mátéhegyi Ökoparkban!

A júliusi XCO Magyar Kupa után újabb kerékpáros kuriózum várja a kétkerekűek szerelmeseit a Mátéhegyi Ökoparkban, Borsodnádasdon! Ezúttal a biketrial szakág országos versenyének ad otthont a civil ökocentrum szeptember 14-én, szombaton.

Akrobaták két keréken
A rendkívül látványosnak ígérkező megmérettetésen természetes anyagokból épített mesterséges pályán kell végigügyeskedniük magukat a versenyzőknek.
A trial lényege, hogy az akadályokon kéz- és lábletétel nélkül kell végigmenni, azaz csak a bicikli kerekei érinthetik a talajt és az akadályokat. Több szekciót, azaz pályaszakaszt készítenek elő a szervezők a különböző kategóriákban indulók számára. A cél a lehető legkevesebb hibaponttal teljesíteni a szekciókat, lehetőleg megadott időtartamon belül, hiszen az időtúllépés büntetőpontot jelent.
Kategóriák – A bátor kezdőket is várják
A Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB-n az Elit és a Junior kategóriákban csak a hivatalos licencel rendelkező versenyzők nevezhetnek, míg versenyengedély nélkül a Senior (18 év felettiek) és Kezdő (18 év alattiak) kategóriákban lehet indulni.
A rendezvényen a sportág iránt még csak érdeklődő, bátor fiatalok részvételére is számítanak a rendezők, ugyanis Kadét kategóriát és különálló, teljesen kezdő szintű pályát hoznak létre számukra. Schettrer Zsolt, a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség és a Magyar Kerékpársportok Szövetségének extrém sportokért felelős elnökségi tagja, a Vörös Ördögök SE elnöke a szervezők nevében elmondta: reméli, hogy a helyi fiatalok nagy számban kipróbálják majd ezt a nagyon izgalmas technikai sportot. Egyszerű mountainbike-kal és bukósisakkal már neki lehet indulni a pályának, bárki próbára teheti az ügyességét.
A technikai feltételeket tekintve a versenyzők számára kötelező a bukósisak és az első, hátsó fék megléte a kerékpáron. Ajánlott, de nem kötelező a kesztyű és a sípcsontvédő.

Schettrer Zsolt versenyigazgató félszáz versenyzőre számít a rangos rendezvényen. A nézők Hegedűs Lászlónak is szurkolhatnak, aki hazai büszkeségként jelenleg a trial világranglista 7. helyén áll.

Nevezés, szállás
A Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB helyszíne a Mátéhegyi Ökopark, Borsodnádasdon. Az érdeklődőknek sátrazási lehetőséget is biztosít a civil szervezet.
Nevezni a helyszínen, a verseny napján reggel lehet, azaz szeptember 14-én 9 órától!

Az Ökoparkról
A Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Szervezet önkéntesek bevonásával alakította ki a közel 45 hektáros parkterület cross country hegyikerékpár pályáját és a terepíjászatra alkalmas helyszínt. 2012-ben rendeztek először országos akkreditált XCO versenyt, amit idén töretlen sikerrel ismételhettek meg. Az idei nyáron már 3D íjászat országos bajnokságának is otthont adtak Borsodnádasdon.

Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. 2012-ben, az Új Széchenyi Terv keretében 2 zuhanyzót, 2 öltözőt, toaletteket és 20 darab kétkerekű elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítottak.
Az Ökopark bejáratához tavaly épült egy monumentális, kilátóként is funkcionáló kapu, mely azóta a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum jelképe lett.
A terepkerékpáros mellett sport- és vadászíjász, labdarúgó (Mátéhegyi LC) és nordic walking szakosztály is működik az egyesületben.
További információk
www.facebook.com/matehegyi.sportcentrum
www.matehegy.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…