2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Terepfutás Aggteleken, már két távon

Az előttünk álló hétvégén ismét, immár harmadik alkalommal rendezik meg Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail elnevezésű futóversenyt.  

A rendezvény igazi kuriózum a honi futóesemények között, mivel a pálya majdnem 2,5 kilométeres szakasza a Baradla-barlang Vörös-tó ágában halad, amely Európa leghosszabb, kivilágított barlangja. A különleges formavilágú, csillogó cseppkövekkel szegélyezett földalatti pálya legimpozánsabb helyszíne az Óriások terme, ahol zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatnak a sportolók.
A rendező Nomád Sport Alapítvány által toborzott 400-450 versenyző szeptember 13-án, szombaton a 16 és az újdonságot jelentő 34 km-es táv teljesítése közben – a Baradla-barlang mellett – a világörökséghez tartozó aggteleki karszt erdeiben futhat. A hosszabb távú futam a híres hucul ménes mellett is elhalad.

A részletes program
Az aggteleki camping hátsó bejáratánál kialakított versenyközpontban reggel 7 órakor kezdődik a rajtszám-osztás.  A III. Nomád Baradla Underground Trail 34 km-es távjának rajtja 9 órakor lesz, majd egy órával később, 10 órakor indulnak a 16 km-es távra vállalkozó sportemberek.  A gyermek versenyben érdekeltek  10.15-kor lódulnak neki, hogy felmérjék tudásukat. Az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik. 14. 30-tól  Dr. Lubinszki Mária egyetemi adjunktus, pszichológus, tájfutó tart előadást a futásról.
További részleteket a www.baradla-trail.hu honlapon lehet megtalálni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…