2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sztankovics bajnok, Vécsei bronzérmes Battán

Sztankovics bajnok, Vécsei bronzérmes Battán

A százhalombattai  felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokságon a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) sportolói közül Sztankovics Anna aranyérmet nyert, Vécsei Réka  bronzérmes lett  100 m mellen.

A szombaton befejeződött bajnokság záró napján beigazolódott a papírforma, hiszen a középdöntőből Sztankovics Anna érkezett a fináléba a legjobb idővel, melyre még rá tudott tenni egy lapáttal: úgy lett magyar bajnok, hogy közben megjavította egyéni csúcsát!  Az ezüstérem a 200 méter mell győztesének, a győri Sebestyén Dalmának jutott, de ami miskolci szempontból fontosabb: a döntőbe a hatodik idővel érkező, még csak másodéves serdülő Vécsei Réka hatalmas úszással kiharcolta a bronzérmet. Az MVSI mindkét sportolója második dobogós helyezését érte el az ob-n, hiszen a szerdai nyitónapon, a 200 m mellen Anna a második, Réka a harmadik helyen zárt.
–    Természetesen nagy a boldogság a csapat háza táján, hiszen Réka tavaszi két felnőtt magyar bajnoki címe mellett, Annának köszönhetően a Miskolci Sportiskola történetének harmadik felnőtt úszó ob-aranyát is megünnepelhettük – fogalmazott Sajgó László, az MVSI edzője. – Azt gondolom, hogy a lányok áldozatos, kitartó munkája ezúttal is meghozta a gyümölcsét.  A hatékony közreműködésért, a támogatásért szeretnék köszönetet mondani az MVSI vezetésének, Hölcz Péter edző-kollégámnak, egyben szakosztályvezetőnek, Szollár Gergő erőnléti edzőnek és Jurák Árpád masszőrnek is.
Eredmények
100 m mell: 1. Sztankovics Anna (MVSI) 1:07,26, 2.Sebestyén Dalma (Győri ÚSE) 1:07,48, 3.Vécsei Réka (MVSI) 1:09,23.

KÉPALÁ:
Jurák Árpád (balról), Vécsei Réka, Sajgó László, Sztankovics Anna,Szollár Gergő a 100 m mell eredményhirdetése után.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…