2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szijjártó Péter: öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén

Szijjártó Péter: öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető azt közölte, mielőtt útnak indult volna Minszkbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek, míg a többiek egyénileg oldják meg a kijutást. „Egy konzul kollégám már a Liege-i repülőtéren fogja várni a magyar szurkolókat. Négy konzul kollégám pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni” – tudatta. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +32 490 01 42 87-es ügyeleti telefonszámon lehet elérni. A miniszter aláhúzta: a vendégszurkolók a stadion melletti vendégparkolóban kell, hogy gyülekezzenek, ahol majd a vouchereikért cserébe megkapják a mérkőzésre szóló jegyeket. „Reméljük, az egyetlen bosszúság a mérkőzés kapcsán az marad, hogy a csapatot szállító repülőgép tegnap később indult és később is érkezett, de reméljük, hogy ezentúl már csak jó hírekről tudunk beszámolni” – fogalmazott. „Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!” – jelentette ki. (MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Horn Lilla és az autósport!
Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban. Lillával beszélg…

További cikkek