2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Szarvasűzés máshogy…

Kekeckedik az egyetemistákkal egy gokart Miskolcon

Finisben a Go-Kart, Go-Bosch! öt egyetemi-főiskolai csapata. A május 10-i megmérettetés a Hungaroringen lesz. A cél egy igazi csúcstechnikát képviselő önjáró gokart megalkotása három fázisban. Az első etap utolsó hetei egyben az utolsó simítások időszaka is. A Miskolci Egyetem csapata már valóban a célegyenesben van, felkészülésük magas szintű, a versenyszellem és a szakmai színvonal alapján a team nagy esélyese annak, hogy dicsőséget szerezzenek intézményüknek, illetve városuknak.

A  Miskolci Egyetem csapata az utolsó simításokat végzi a Go-Bosch versenygokarton. Erről azt mondja Juhász Péter csapatvezető: ez a véglegesre csiszolás a végletekig hajtott precizitással egyenlő.
A team ugyanis nem elégszik meg a versenyt kiíró óriáscég elvárásaival. Maguk számára még magasabb mércét állítottak. Minden lehetőséget, minden pillanatot kihasználnak, hogy azok az innovációk, amelyekkel talán a Bosch szakembereit is meglephetik, bombabiztosan működjenek. Szinte minden napszakban tucatnyian tüsténkednek a Szarvasnak elkeresztelt járgány mellett. Hardveresek és szoftveresek reggeltől éjszakáig birkóznak a rengeteg munkával.
 
A kötelező feladatokat már természetesen tudja a gokart, jön, megy, kanyarodik, fékez és gyorsít elektronikus rásegítéssel, ahogy kell. Ez az intelligens jármű azonban még ennél is többre képes. Kekeckedik velük, de azt nagyon… Persze ez a csapat bűne, hiszen ők voltak, akik lelket varázsoltak bele. Most aztán szelidíthetik, udvarolhatnak ennek a „Herbie-nek”… Szerencsére az erő velük van, így aztán a kicsi gokart újra és újra száguld. Reményeik szerint a győzelemig.
A legnagyobb nehézségük? A türelmetlenség. Már alig várják a megmérettetést. Legszívesebben már holnap pakolnának és irány a Hungaroring. Ahol természetesen az övék lesz a győzelem. Meg az egyetemé és a városé, akiknek elhatározásuk szerint felajánlják sikerüket. Mostanában a csapat tagjai egy dologról álmodnak. A versenyhétvége végén a műsorvezető bemondja a végeredményt: Győzött a ME-Kart!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek