2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Spanyolország a világbajnok! – hosszabbítás után, emberelőnyben verték a hollandokat

Spanyolország a világbajnok! – hosszabbítás után, emberelőnyben verték a hollandokat

Története során először lett világbajnok Spanyolország együttese, miután a dél-afrikai torna döntőjében 1-0-ra legyőzte Hollandiát. A mérkőzésre óriási küzdelem volt jellemző, mindkét oldalon kimaradtak óriási ziccerek, a spanyolok pedig végül hosszabbítás után verték meg a tíz emberrel küzdő hollandokat.

Spanyol fölénnyel kezdődött a meccs, Sergio Ramos már az 5. percben tesztelte Stekelenbugöt, majd Villa lőtt az oldalhálóba. Rengeteg volt a szabálytalanság, Webb bíró nem is habozott, elkezdte szórni a sárgákat. A hollandok fokozatosan feljöttek, kiegyenlítetté vált a találkozó, itt is, ott is akadtak kisebb lehetőségek, de az első félidő inkább a szabálytalanságokról és a küzdelemről szólt.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, majd a 62. percben Robben került a meccs addigi legnagyobb helyzetébe, Casillas azonban óriási bravúrral mentett egy az egyben a holland elől. Szűk tíz perc múlva jött a hasonló kaliberű válasz, Jesus Navas adott középre laposan a 70. percben, Heitingáról Villa elé pattant a labda, a visszafutó van der Wielről azonban szögletre pattant a spanyol csatár lövése.

A folytatásban inkább a spanyolok kezdeményeztek, veszélyesebbek is voltak a kapura, Villa lábbal, Ramos pedig fejjel próbálkozhatott, de utóbbi óriási helyzetben sem talált kaput. A 83. percben ismét Robben törhetett kapura, Puyol rángatta rendesen, Casillas pedig parádés érzékkel lopta le a holland lábáról a labdát, így ez a helyzet is odalett.

A rendes játékidőben nem született döntés, így jöhetett a hosszabbítás. A túlórát a spanyolok kezdték veszélyesebben, előbb Fabregas óriási ziccerénél védett hatalmasat Stekelenburg, majd van Bronckhorst mentett az utolsó pillanatban Iniesta elől, Jesus Navas pedig az oldalhálóba lőtt. A 109. percben aztán óriási gondba kerültek a hollandok, Heitinga nagy helyzetben húzta vissza Iniestát, Webb pedig második sárgával kiállította.

A 116. percben aztán az emberhátrány megbosszulta magát, Mathijsen hibája után Fabregas ugratta ki Iniestát, aki higgadtan a kapuba rúgta a labdát, ez a gól pedig végül elég volt a győzelemhez, története során először Spanyolország megnyerte a világbajnokságot, a hollandoknak újfent csak az ezüst maradt.

Hollandia – Spanyolország 0-1 (Iniesta 116.) – hosszabbítás után

 

szöveg és kép forrása: pepsifoci.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek