2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sáfrány Péter bronzérmes lett a kadet Európa-bajnokságon

Sáfrány Péter bronzérmes lett a kadet Európa-bajnokságon

A június 30-án befejeződött varsói  kadet (ifjúsági) judo Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben Sáfrány Péter, az MVSC-Miskolci Sportiskola versenyzője bronzérmet nyert az egyéni versenyben, míg klubtársai közül Kriza Annával és Turánszki Zalánnal tagja volt a csapatban 5. helyezett magyar válogatottnak.

A 81 kilogrammosok mezőnyében szereplő, Kikuchi Junna és Bartha Ákos által felkészített
Sáfrány Péter első körben nyert a görög Kalogirou ellen, azt követően kikapott a grúz Japoridze-től. A vígaszágon Pazar meneteléssel legyőzte a bosnyák Hasic-ot, a portugál Limát, majd a 3. helyért ipponal nyert a lengyel Kociol ellen.

Az Európa-bajnokság egyéni küzdelmeiben huszonnégy ország tudott érmet szerezni, a legjobban az olasz válogatott teljesített (4 arany, 1 ezüst, 2 bronz), az éremtáblázat képzeletbeli dobogójára még Oroszország (2, 2, 8) és Törökország (2, 1, 2) került. A mieink a két ezüst- és egy bronzéremmel a tizenegyedik helyet érdemelték ki.

A vegyes csapatversenyben a mieink a negyeddöntőben Románia válogatottjával kezdtek, s kiélezett csatában, 3–3-as döntetlen után, a sorsolás szeszélye miatt vereséget szenvedtek. A vigaszágon Ausztria csonka csapatát (egy súlycsoportban nem indítottak versenyzőt) kellett legyőzni a bronzmérkőzés lehetőségéért. Ez tulajdonképpen gond nélkül sikerült (4–0), így következhetett a bronzmeccs, a jóval esélyesebb Oroszország válogatottja ellen. Sajnos az oroszok dolgát megnehezíteni sem sikerült (1–4), így legjobbjaink az ötödik helyen zárták az Európa-bajnokságot. Az MVSC-Miskolci Sportiskola versenyzői közül – Sáfrány Péter mellett – a magyar csapat tagja volt Kriza Anna és Turánszki Zalán, akik az egyéni versenyben ezúttal sajnos helyezetlenül zártak.

Eredmények
81 kg (22 induló): 1. Ihvan Jegyilszultanov (orosz), 2. Timur Valjejev (ukrán), 3. Sáfrány  Péter (Miskolci VSC), 3. Mihail Avgyejev (orosz), 5. Akaki Dzsaparidze (grúz), 5. Albin Kociol (lengyel), 7. Iftach Badash (izraeli), 7. Pedro Lima (portugál)

Csapatverseny:
1. Törökország, 2. Románia, 3. Hollandia és Oroszország, 5. MAGYARORSZÁG és Grúzia, 7. Olaszország és Ausztria.

Fotó:
Sáfrány Péter (jobbról) a varsói kontinens viadal eredményhirdetésen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum