2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Megvédte bajnoki címét a Jezsuita Gimnázium leány kosárlabda csapata

Megvédte bajnoki címét a Jezsuita Gimnázium leány kosárlabda csapata

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium IV. korcsoportos leány kosárlabda csapata a június 21-24. között Egerben megrendezett országos döntőn megvédte bajnoki címét. A bajnok csapat valamennyi játékosa a Miskolci Sportiskola kosárlabda szakosztályának a tagja.

A  2018/2019. tanévi IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntőjének kosárlabda mérkőzéseinek Eger adott otthont. A tét nem volt más, mint elnyerni a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.
Vukicevic Milen tanítványai a sorsoláson a legnagyobb ellenféllel, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskolával (Nagykanizsa), valamint a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Liceum) Gimnázium és Kollégiummal (Sopron) és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziummal kerültek egy csoportba. A miskolciak rögtön az első meccsen váratlan vereséget szenvedtek, ez pedig felébresztette őket, gyorsan rájöttek, hogy sokkal többet kell tenni a bajnoki cím megvédéséhez. A meccs elemzése után a lányok tudomásul vették, hogy milyen helyzetben vannak és mit kell tenni a siker érdekében. A teljesen más felfogás a következő két, egyébiránt győztes mérkőzésen már látszódott is, ami a csoport 2. helyét hozta meg.
Az elődöntőben az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolával (Budapest) találkozott a címvédő együttes, mely magabiztos játékkal harcolta ki a döntőbe jutást. A lányok már alig várták a finálét, hogy visszavághassanak a csoport-körben elszenvedett vereségért. A kanizsaiak bebizonyították, hogy méltó ellenfelek voltak, hiszen annak ellenére, hogy majdnem az egész mérkőzés során a miskolciak irányítottak, a meccs végére megfordították az eredményt, miközben a tavalyi bajnok együttesből ketten is kipontozódtak. Az utolsó 3 percet 6 pontos hátránnyal kezdték a miskolci lányok, akik egy pillanatig sem adták fel, végül pedig egy 8:0 lerohanással a javukra fordították az állást és újra megszerezték a bajnoki címet. Igazi döntőhöz méltó mérkőzést volt, ahol mindkét csapat szívét-lelkét kitette a pályára. A kosárlabda diákolimpia történetében a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium a  második olyan iskola, mely megtudta védeni a bajnoki címet az egymást követő évben. A bajnok csapat tagjai, akik kivétel nélkül a Miskolci Sportiskola kosárlabda szakosztályát erősíti: Földi Boglárka, Vukicevic Mila,  Szemerszky Mária, Borbély Blanka, Hegedűs Aténé Kata, Szomszéd Csenge, Arad Eszter, Balajthi Boglárka, Radányi Gyöngyi, Dobi Liliána, Bába Kíra, Poczkodi Zsófia.
A miskolci együttes két játékosát, Földi Boglárkát és Vukicevic Milát beválogatták  a torna legjobb öt játékosa (All-Star) közé, míg a torna legjobb felkészítőjének Vukicevic Milent választották meg.
Nagyon büszke vagyok a lányokra az egész éves és a döntő során nyújtott teljesítményükért is. – fogalmazott Vukicevic Milen felkészítő-edző. – Nem csak a pályán, de a pályán kívül is példaértékű magatartást mutattak mindvégig. Ez a generáció nemcsak saját magának, de az iskolának és nekem is, mint edzőnek nagyon sok örömet hozott az utóbbi években. Ezúton is köszönöm nekik és örülök, hogy együtt, közösen írhattunk történelmet. Továbbá köszönet jár a szülőknek, az osztálytársaknak és az egyesületi csapattársaknak, akik az egész torna alatt mellettünk álltak és bíztattak minket.

Eredmények
Csoportmérkőzések:
Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola (Nagykanizsa) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium   90 : 73
Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégium (Sopron) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium   36 : 66
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium – Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 56 : 13
Elődöntő:
Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola (Budapest) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium   38 : 78
Döntő:
Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola (Nagykanizsa) – Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium   76 : 78   ( 17-17; 19-27; 23-19; 17-15)
Végeredmény:
1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium 2.

2. Kőrösi Csoma Sándor-Péterfi Sándor Általános Iskola

3. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola.

Fotó:
A bajnok csapat: Radányi Gyöngyi (balról), Szomszéd Csenge, Hegedűs Aténé Kata, Vukicevic Milen, Szemerszky Mária,  Borbély Blanka, Arad Eszter. Guggolnak: Vukicevic Mila, Földi Boglárka, Poczkodi Zsófia, Balajthi Boglárka, Bába Kíra, Dobi Liliána.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek