2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Raksányi Krisztina az Aluinvent DVTK játékosa

Raksányi Krisztina az Aluinvent DVTK játékosa

A magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi Krisztina a mai naptól az Aluinvent DVTK játékosa. Ashleigh Fontenette után így újabb komoly erősítés érkezett Diósgyőrbe.


Raksányi Krisztina az Aluinvent DVTK játékosa

Krisztina Németországban született, de fiatalon Pécsre került és itt kezdte sportpályafutását is. 2006-ban, 15 (!) évesen mutatkozott be a Pécs felnőtt csapatában az élvonalban, két évvel később pedig már az Euroligában is szóhoz jutott. Az első pécsi időszak után egy évet kölcsönben töltött az Győr csapatánál, ahol 2012/2013-as bajnokságban és a kupában is ezüstérmet szerzett a kisalföldi csapattal, az Euroligában pedig 8.7 pontot, 1.9 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. 2013 nyarán a szintén az elsőszámú nemzetközi kupasorozatban szereplő horvát Novi Zagreb csapatához igazolt, majd egy év múlva hazatért Pécsre, ahol 2014-ben megnyerte a Magyar Kupát.

2011 óta megszakítás nélkül tagja a magyar válogatottnak, amelynek egyben csapatkapitánya is, így természetesen részt vett a 2015-ös és (Zele Dorinával együtt) a 2017-es Európa-bajnokságon is, melyen 2003 óta a legjobb eredményét érte el a nemzeti csapat. A DVTK szurkolói számára friss élmény lehet, a miskolci Magyarország – Albánia Európa-bajnoki selejtező, melyen Krisztina vezérletével 89 pontos győzelmet arattak a mieink. Kevésbé szép emlék a decemberi Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs mérkőzés, melyen legfrissebb igazolásunk 16/15-ös mutatóval volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

Szabó Tamás: – Az elmúlt évek során már többször szerettük volna leszerződtetni Krisztinát, így külön öröm, hogy támogatóink és tulajdonosunk segítségével pályája csúcsán, a magyar válogatott csapatkapitányaként érkezik a DVTK-hoz! Reményeim szerint a következő években csapatunk jelenleg négy felnőtt és két utánpótlás válogatottból álló magyar magjának vezető tagja lesz, aki tapasztalatával, tudásával a fiatalokat is segíteni fogja abban, hogy egyre jobb játékossá váljanak. Ezzel az tranzakcióval egyelőre befejeződött a keret kialakítása, de még van egy kiváló magyar játékos, akivel tárgyalásban állunk és ha meg tud egyezni jelenlegi klubjával a szerződése felbontásáról, akkor mindent megteszünk majd, hogy a bajnokság hátralévő részében ő is a DVTK-t erősítse.

Štefan Svitek: – A magyar válogatott szövetségi kapitányaként két Európa Bajnokságon is együtt dolgoztam Krisztinával, pontosan tudom mire képes, ezért amikor megtudtuk, hogy szabaddá vált, azonnal a tettek mezejére léptünk. Annak ellenére, hogy már most is kiváló játékos és a magyar mezőny meghatározó tagja, még tovább szeretne szakmailag fejlődni, és ezt biztosítottnak látta a DVTK színeiben. Az elmúlt napok két új igazolásával nagymértékben bővültek a variációs lehetőségeim, aminek az eredményességben is tükröződnie kell már a következő mérkőzéseken. A cél és egyben az én feladatom is az, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére és a rájátszásra kialakuljon az a csapatjáték, amivel eredményesen tudjuk felvenni a versenyt bármelyik hazai riválisunk ellen.
Névjegy

Vezetéknév: Raksányi
Keresztnév: Krisztina
Születési idő: 1991. szeptember 26.
Születési hely: Altötting (Németország)
Magasság: 183 cm
Poszt: hátvéd
Állampolgárság: magyar


Pályafutása

2014/2017 PEAC-Pécs
2013/2014 Novi Zagreb
2012/2013 UNI Győr
2006/2012 MiZo-Pécs

Raksányi Krisztina az M4 Sport televíziónak nyilatkozott arról, milyen érzés a válogatott csapatkapitányának lenni:

https://www.mediaklikk.hu/video/2017/12/04/rakasnyi-krisztina-oriasi-megtiszteltetes-hogy-a-magyar-valogatott-csapatkapitanya-lehetek/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek