2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ashleigh Fontenette az Aluinvent DVTK játékosa

Ashleigh Fontenette az Aluinvent DVTK játékosa

Monica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzést irányító nélkül kényszerült lejátszani csapatunk, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére.

Az ünnepek alatti számtalan egyeztetés eredményeként végül egy tapasztalt, a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkező játékost sikerült leigazolni Ashleigh Fontenette személyében.
Ashleigh Fontenette az Aluinvent DVTK játékosa

Ashleigh a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait (ide járt a DVTK korábbi játékosa Brittainey Raven is), ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották.

Az Aluinvent DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerősebb női kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevű Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára.

Štefan Svitek: – Az elmúlt hetek sajnálatos sérüléshulláma miatt mindenféleképpen szükségünk volt egy olyan tapasztalt irányítóra, aki azonnal bevethető, játékban van, és magas szinten tudja pótolni hiányzóinkat. Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következő hónapokban, és előrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az ő érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére.

Névjegy

Vezetéknév: Fontenette
Keresztnév: Ashleigh
Születési idő: 1989. november 3.
Születési hely: Austin, Texas (Amerikai Egyesült Államok)
Magasság: 177 cm
Poszt: irányító
Állampolgárság: Egyesült Államok
Pályafutása

2017 Bornova (Törökország)
2015/2017 Reyer Venecia (Olaszország)
2014/2015 Dike Napoli (Olaszország)
2014 BK Brno (Csehország)
2013/2014 Umbertide (Olaszország)
2012/2013 BK Brno (Csehország)
2008/2012 Texas Longhorns (Amerikai Egyesült Államok)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…