2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Ötvenmilliós kormányzati támogatás a Műkorcsolya és Jégtánc Eb. rendezésére

Ötvenmilliós kormányzati támogatás a Műkorcsolya és Jégtánc Eb. rendezésére

Egy magára adó állam törekszik arra, hogy sportoló nemzetet építsen, amelynek fontos lépcsőfoka a kiemelt világesemények hazai megrendezése – mondta Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a január 15-én kezdődő Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság sajtótájékoztatóján.

Magyarország sportbarát kormányának fontos célja, hogy minél több gyermek sportoljon, legyen ez akár a műkorcsolya vagy a jégtánc, egy hazai rendezésű sportesemény pedig a sportág népszerűsítésének egyik legkiválóbb eszköze – hangsúlyozta a politikus.

 

A testi-lelki-szellemi egészség hármasához elengedhetetlen az aktív sporttevékenység, hiszen alkotó munka csak mindezek birtokában végezhető. Ez az alkotó munka a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségben (MOKSZ) elindult, amelyhez a kormányzat örömmel nyújt támogatást – fogalmazott az államtitkár. Mint elmondta, a Szövetség olyan sportágfejlesztési programot nyújtott be, amely alapján bekerülhetett a 16 kiemelt, államilag támogatott sportág közé.

 

Mindemellett három edző vesz részt a kiemelt edzői programban, 4 ifjú sportoló pedig versenyképes ösztöndíjhoz jut a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja első ütemében. Hozzátette: 2020-ig a korcsolyasport mintegy három milliárd forintos támogatásban részesül, amelyre korábban nem volt példa a sportág történetében. A mostani Európa-bajnokság megrendezéséhez 50 millió forinttal járul hozzá Magyarország Kormánya. Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke elmondta, hogy 2011-es megválasztásakor 70 millió forint volt a szövetség költségvetése, míg idén 550 millió, s ennek a különbségnek köszönhető, hogy bele mertek vágni a szerdán kezdődő Európa-bajnokság rendezésébe.

 

(Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek