2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Cseh Károly Emlékverseny a Kultúra Napján Szikszón

Cseh Károly Emlékversenyt hirdetett  Borsod – Abaúj – Zemplén megyében tanuló 7-8. osztályos tanulók számára  Szikszó Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szikszói Tankerülete. A  szavalóversenyt   2014. január 22-én   rendezik az abaúji városban.
Füzesséri József ötletadó és a versenynek otthont adó Szikszó polgármestere kiemelten fontosnak tartja, hogy Abaúj központjaként Szikszó városa őrizze meg, és ismertesse meg a fiatalokkal  megyénk irodalmi kincseit. Cseh Károly költő, műfordító bár Borsodgeszten született, és utolsó évtizedeit Mezőkövesden töltötte, mégis ezer szállal kötődik Abaújhoz: ugyanis  1979 és 1992 között Halmajon tanított.

 

A verseny díjait Szikszó Önkormányzata ajánlotta fel. Az első helyezett diák 25 000 ft, a második  20 000 ft, a harmadik helyezett pedig 15 000 ft-ban részesül.  A zsűri elnöke: Ötvös Éva színművész, előadóművész. Az ítészek között  helyt kap Cseh Károly özvegye, Csehné Bódi  Etelka és Érsekcsanádi István. A viadalra  a megyéből öt iskola nevezte be a diákjait.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek