2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Narcontúra

A Narconontúra 2013 kerékpáros csapata szeptember 8-án indult útjára, hogy elvigye az igaz adatokat a drogokról azon települések iskoláiba, melyeken keresztül haladnak közel 2000 km-es, 14 napos határok menti útjuk során.

Az indulás óta letekertek több mint 500 km-t, átszeltek 73 települést, kisebb-nagyobb várost, és a kíséretükben lévő Narcononos előadók már több, mint fél ezer gyereknek tartottak drogmegelőző/drogfelvilágosító előadást, akik ezt követően a következőket írták: „Nagyon tetszett az előadás, mert sok mindent megtudtam a drogokról meg a hatásairól”; „Nem fogom soha kipróbálni!”; „Ha nagyobb leszek, sem felejtem el az előadást.”

Amikor Szécsénybe értek, akkor az a megtiszteltetés érte a Narconontúra csapatát, hogy találkoztak Ferencz Józseffel “Csaszival” (kék ingben)
 
aki a közeli Garábon található Narconon Új Élet Központ vezetője. Ebben a Központban nem félmegoldást nyújtanak a drogosok és az alkoholisták számára. A Narconon Új Élet Központja rehabilitálja a droghasználat alatt elvesztett életvezetési képességeket, megtanítja az egyéneket hogyan tudják a problémákat kezelni, megoldani, így a végzettek maguk oldják meg nehézségeiket, így válva drogmentessé.

Ferencz József jókívánságait fejezte ki és jó utat kívánt a Narconontúra csapatának, melynek célja, hogy a gyerekek megismerjék a drogok valódi hatásait, és meghozzák életük egyetlen helyes döntését ezzel kapcsolatban: “SOHA NEM NYÚLOK DROGOKHOZ, ÉS MÁSOKAT IS LEBESZÉLEK ERRŐL!”

A továbbiakban is bárki csatlakozhat rövidebb-hosszabb távokra a Narconontúra csapatához. Részletes útvonalterv: www.narconontura.hu/hu-hu/reszletes.aspx

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…