2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

4. nap 2015.09.02. Kisvárda – Nyírbátor 108 km

Ezeket a naplókat éjjel írom, így mindjárt az elején elmondhatom, hogy a mai egy remekül sikerült, tartalmas, ámde fárasztó nap volt.

Egy híján 100 gyerek és tanár hallgathatta meg előadásunkat ezen a napon, de ne én mondjam el, hogy ez milyen volt, hallgasd meg a győrteleki Feke István Általános Iskola igazgatóját, Korponai Sándort!

Egész nap sík vidéken biciklizünk, mégis kimerítőbbnek érezzük ezt a napot, mint az előzőeket, amikor meg kellett küzdenünk a domborzattal: tűző nap, útfelbontások, szembe szél, por a szemekben és a légutakban, 40 fokos ivóvíz a kulacsokban és erőteljes kamionforgalom. Így jellemezném röviden túránk 4. napját. Kinek a talpa, kinek az üllepe ég, de a jókedv és a vidám elszántság egy megveszekedett percre se hagyja el csapatunkat. Se zsörtölődés, se siránkozás, se pedig idegeskedés nincs, csak haladás a tűző napon, a kitűzött napi cél felé. Eddig 2 teremőr segített nekünk ebben: az egyik tegnap vigyázott a biciklikre, amíg a gyerekekkel találkoztunk a sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakképző Iskolában, a másik útbaigazított, ahogy ma Nyírbátor felé haladtunk. Egyikük K-1 küzdősportot űz – találd ki, melyik!

Mire Nyírbátorba érünk, én már pontosan tudom, mi következik most: zuhanyzás, egy kis pihenés, találkozó Hornyák Andrással és Pap Zsolttal, akik már kétszer csinálták végig a Narconon Bringatúrát, vacsora és naplóírás. Emlékezetes este vár ránk! Vacsora közben szinte egymás szavába vágva emlegetjük fel az izgalmasabbnál izgalmasabb eseményeket a korábbi túráinkból. Megállapítjuk, hogy erre a túrára csak olyanok jönnek, akik nem szimplán sprotolni szeretnének, hanem e mellett egyet értenek a Narconon Bringatúra céljaival, és ezért tenni is szeretnének. E mellett egyetértünk abban, hogy a Narconon Bringatúra az egyetlen olyan szervezett és ismétlődő magyar túra, ami az országunk határain halad végig. Kérünk, hogy cáfold ezt meg, ha tudsz másik ilyenről!

Holnap nem kell nagyon korán indulnunk, mert az első előadás 5 km távolságban lesz.

András 8D

Szöllősy András

Narconon Bringatúra
Főszervező

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek