2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nagy Norbi eseménydús hétvégéje a Szlovákia Ringen

Nagy Norbi eseménydús hétvégéje a Szlovákia Ringen

Szombat délután volt a szlovákiai futam időmérője. Norbi folyamatosan ismerkedett az autójával és magabiztosan hozta a jobb időeredményeket.

A bajnokságban elfoglalt 4. helyezése miatt, a szabályok értelmében 13 kg plusz súlyt kellett behelyezni a csapat szerelőinek a kocsiba erre a versenyhétvégére. Ezekkel a plusz súlyokkal kezdte az időmérőt a felújított Slovakia Ringen. Norbi időeredményei a szabadedzéseken stabilan javultak. Pénteken esős, szombaton pedig a száraz beállításokkal mehetett a versenyző.  A csapat ezen a hétvégén megtalálta a legjobb beállítást erre a pályára, az időmérő eredménye a kategória 5. helyére lett elég, összetettben pedig 8. helyezésre.

A vasárnapi első futamon a rajtrács 4. sorából indulhatott reggel 9:55-kor. Nagy csatában volt a BMW–s Onder-el, majd elkezdte üldözni a Seat Leon-nal versenyző Pfister-t, akit az utolsó körben meg is előzött.  Így hozta a kategória 5. és az összetett 7. helyét. A várt eső csak egy órás késéssel érkezett meg, a második futam elején még csak szemerkélt. A futamot a második pozícióból kezdte, de a rajt nem sikerült jól. Majd az élbolyban autózva, az autó lelassult és megállt. Sajnos a váltó végleg megadta magát,  Norbi kénytelen volt feladni a versenyt. Nagy Norbi gratulál a mezőny másik magyar pilótájának, Kiss Norbertnek, aki kategóriájában megnyerte a szlovákiai ETCC futamot.

Ez a hétvége a váltóprobléma ellenére a beállítások tekintetben sikeresnek mondható, mert Norbi és a mérnöke megtalálták a Norbira szabott beállításokat az autóhoz.

Norbi kiszállva a kocsiból már a Salzburg Ringre koncentrál. A két hét múlva startoló ausztriai versenyre új váltóval, pályára szabott beállításokkal érkezik a csapat.

A mellékelt linkeken meghallgatható Nagy Norbi nyilatkozata a hétvégéről:

Időmérő: https://soundcloud.com/mgs-racing-team/nagy-norbi-szlovakia-ring-idomero-interju

Verseny utáni interjú: https://soundcloud.com/mgs-racing-team/nagy-norbi-nyilatkozata-a-szlovakai-futamot-kovetoen

Belső felvételek az időmérőről a következő linken megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=Elru2t2nQBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek