2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Bringával rajtolt az idei Jabil 3próba!

Borús idő oda, a hosszú táv fordítójáig szakadó eső ide, csaknem hatszázan pattantak nyeregbe május 11-én, vasárnap a Jabil 3 próba elnevezésű szabadidősport eseménysorozat tiszaújvárosi első felvonásán.

Mint ismeretes az eredeti nyitányt jelentő kerékpáros próbát május 4-re tervezete a  rendező TVK-Mali Triatlon Klub, de azt sajnos a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt el kellett halasztani.
Az utóbbi években megszokott helyszínen, a Jabil Circuit Magyarország Kft. Huszár Andor út 1. sz. alatti parkolójában  kora reggeltől gyülekeztek a régió jó néhány településéről érkezett sportemberek, akik  díjmentesen regisztrálhattak és vehették át próbakönyveiket, melyekben a teljesítésekért járó pontokat gyűjthetik egészen augusztus 8-ig.
Lehmann Tibornak, a TVK-Mali TK elnökének a pályára és a próbára vonatkozó „szolgálati közleménye” után Somogyi Richárd, a névadó cég ügyvezetője üdvözölte a mintegy 600 indulót és az érdeklődőket, családtagokat, majd útjára indította a 45 km-es nagypróbásokat, melynek mezőnyéhez ő is csatlakozott.
Negyedóra elteltével a 15 km-es kispróba résztvevői sorakoztak fel a rajtvonalhoz.
Örvendetes, hogy mindkét csoportban – az esős idő ellenére – szép számban  találkozhattunk  „újoncokkal”, akik most kapcsolódtak be először a népszerű szabadidősport sorozatba.
Az útvonalakat a Tisza gátján jelölték ki a szervezők, akik munkáját a biztonságos közlekedés érdekében jelentős mértékben segítette a rendőrség és a polgárőrség.
A két hosszabb táv rajtját követően a versenyközpontban az óvodások és kisiskolások ügyességi kerékpáros versenyen bizonyíthatták rátermettségüket.
Bringák és fejvédők ajándékba
A célba érkezés után – a teljesítésért járó egyedi emblémázott kerékpáros fejpánt átvétele után – ezúttal a szokottnál is jobban esett Gulyás-parti „meghívó”: a házigazdák az átázott, átfázott bringásokat vendégül látták egy tányér babgulyásra.
Az ebéd befejeztével kisorsolták a kerékpáros próba külön ajándékait. Egy-egy mountain bike kerékpárt nyert: a Jabil-dolgozók közül Pallagi Anita (Tiszaújváros), és a lakosság „soraiból” Bodnár Lászlóné (Tiszaújváros). Kerékpáros fejvédővel gazdagodott Karsheh Iliász (Nyíregyháza) és Hatvani Szabolcs (Miskolc) a Jabil részéről, illetve Berta Donát (Miskolc) és Polonkai Bence (Polgár) a lakosság táborából.
Folytatás úszással
A Jabil 3Próba folytatását a június 15.-i úszás (400 és 1000 m) jelenti, a Sportcentrum uszodájában. Augusztus 8-án – a Jabil 1/3 Maraton keretében –  a futáson lesz a sor, ahol 3,5 és 14 km-t kell teljesíteni. A harmadik, záró próba után a 12 pontot, vagy annál többet ,,gyűjtögetők” próbafüzetét urnákba dobják, majd a tulajdonosok között értékes sportszer-ajándékcsomagokat sorsolnak ki. A legalább 15 pontot gyűjtők reménykedhetnek a fődíj elnyerésében, ami a Jabil-dolgozók és a további indulók számára is egy-egy, egyszemélyes utazás az idei, szeptember 26-29. között megrendezendő Berlin Maratonra.
További információ kérhető a TVK-MALI Triatlon Klubban, tel: 49/540-094; e-mail: tvkmali@triatlon.t-online.hu;, illetve a olvasható a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…