2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Megkezdődött a 11. Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Megkezdődött a 11. Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban

Sikeresen rajtoltak az amatőr sportolók

A budapesti hagyományos sajtótájékoztatóval indult a 11. Triatlon Nagyhét, amelynek csúcspontját ezúttal is a TVK ITU Triatlon Világkupa jelenti – közölte dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK Mali TK elnöke, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke.

 

 /Korra és nemre való tekintet nélkül a közel 1 km-es távot sikeresen teljesítették a jelentkezők. Az óvodások kerékpáros versenyén 150-en indultak/

Az augusztus 1-9 közötti eseménysorozat programja – az elmúlt több mint egy évtized alatt – alig változott. Mint minden alkalommal augusztus 1-én a Bográcsfőző versennyel kezdődött, a városi Dísz-tó területén, amelyen 49 csapat „felbiztatott mesterszakácsai” kavargattak a legkiemelkedőbb ízekért. A színes recept kavalkád között egyaránt helyet kaptak a hús, a hal, a vad  étkek. A Magos Zoltán mesterszakács vezette zsűri ezúttal a „Csülök”, a „Csipet-csapat”, és a „Bukta Kuka” csapatot találta legjobbnak, az „Arany-bográcsot” pedig, a Városért Egyesület „B” résztvevői tudhatták magukénak. Délután a Dísz-tavon a Hetes-kenuversenyre 60 csapat nevezett, s küzdött a TVK és a Suzuki színeiben, amelyre ezúttal is a „Katasztrófa” és a „Bike Team” lapátolta be magát az első helyre.
A tömegsport események augusztus 3-án a futóversennyel kezdődtek – s a rekkenő hőség ellenére – kicsik és felnőttek, unokák és nagyapák, – közöttük Koscsó Lajos polgármester, a szervező bizottság elnöke és dr. Márkus Gábor főrendező, a TVK Mali Triatlon Klub elnöke is rajthoz állt. A 2 km-es kört valamennyi induló sikeresen teljesítette és osztozott a mozgás örömében.
Az augusztus 4-re meghirdetett kerékpáros futamra jelentkezők száma ezúttal csúcsot döntött. Ugyanis – hat híjján – 1500-an indultak a versenyen. A 250 m-es mini távon 1500 óvodás indult, míg az 5 km-es útszakaszt serdülők, fiatalok, és az idősebb korosztály sikeresen teljesítette. Természetesen a sport versenyek, ügyességi vetélkedők mellett színes kulturális programok, közismert zenei együttesek, előadók szórakoztatják a városlakókat kora éjfélig, majd a finálé csúcsára az ITU TVK Világkupa női és férfi rajtjára augusztus 9-én kerül sor.

 

 (F.B.)

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek