2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Újabb három emberben igazolták az új vírust Magyarországon
Újabb három emberben igazolták az új vírust Magyarországon

Újabb három emberben igazolták az új vírust Magyarországon

Újabb három emberben igazolták az új vírust MagyarországonÚjabb három emberben igazolták az elmúlt egy napban az új típusú influenza vírusát (A/H1N1) – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján szerdán. Velük együtt száz fölé emelkedett az eddig megerősített esetek száma Magyarországon. A tájékoztatás szerint kórházban senkit nem kell ápolni. Az eddigi magyarországi megbetegedések közül egy volt halálos kimenetelű. Indulhat annak a magyar vírustesztnek a gyártása, amely két óra alatt kimutatja az új típusú influenzavírust a szervezetben – tájékoztatta a gyártó cég kedden az MTI-t.

A tesztet csütörtökön mutatják be a sajtó képviselőinek Budapesten. Az eseményre szóló meghívóban annyit közöltek: a legkorszerűbb teszt, amely magyar szabadalom, az eddigi három nap helyett két óra alatt képes kimutatni a H1N1 vírus jelenlétét, hatékonyabb és olcsóbb eljárással, egy lépésben.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…