2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Magyarország-Románia: 8-1

Magyarország-Románia: 8-1

Magyarország-Románia: 8-1Langyos teadélután, majd kiütés – a mérkőzés második felében tönkreverte Romániát a magyar jégkorong-válogatott.

Miután a nemzeti együttes programjában szereplő vilniusi torna elmaradt, itthon, a káposztásmegyeri IceCenterben fogadta válogatottunk Románia együttesét. Keleti szomszédunk ellen nem a legerősebb csapat lépett pályára, hisz különböző okokból több alapember is hiányzott – ám a papírforma szerint így is a magyarok számítottak esélyesnek, hisz a románok jelenleg csak a Divízió II-ben találhatóak.

Magyar fölény jellemezte a mérkőzés első harmadát, ám a románok ügyesen tették a dolgukat – a mieinkkel szemben fennálló sebességhátrányukat kompenzálandó akkor lassították a játékot amikor csak tudták. Bár ez eleinte nem zavarta a magyar csapatot (hisz Benk András már az ötödik percben megszerezte a vezetést), a játékrész hátralévő ideében a mieink nem voltak képesek ráerőltetni akaratukat a vendégekre, hovatovább néha csak a bravúrokat bemutató, kapuját jól védő Hetényi Zoltán mentette meg csapatát az egyenlítő találattól.

A második harmad sem zajlott jobban, mint az első – meddő fölény, néha még az sem. Ám elérkezett a mérkőzés félideje, s a harmincadik percet követően mintha hirtelen egy másik magyar csapat termett volna a jégen. Gyors játék, pontos passzok, indítások, összhang, és természetesen irányító szerep jellemezte teljesítményüket – tovább nem is ragozom: a második húsz percet követően 4-0-s hazai vezetést mutatott az IceCenter eredményjelző-táblája – a találatokat ismét Benk, majd Kiss Ákos és Magosi Bálint szerezték.

Magyarország-Románia: 8-1A rendkívül fiatal csapat a folytatásban sem állt le, a harmadik harmad közepén, egy újabb fellángolás során 121 másodperc alatt három gólt értek el (Benk (a változatosság kedvéért), Ennaffati Omar, illetve Kóger Dániel révén). Ezt követően „román percek” következtek – érezhető volt, hogy a vendégek mindent megtesznek a becsületgólért, amely végül Antal Zsombor találatával sikerült is nekik (a magyar kaput ekkor már a most debütáló Rajna Miklós védte). Ám mégis a magyarok szája íze szerint fejeződött be a mérkőzés, hisz Nagy Gergő végül megkoronázta a válogatott teljesítményét.

Összességében tehát a Káposztásmegyerre kilátogató mintegy 1300 néző változatos, küzdelmes meccset látott – remek magyar teljesítménnyel. A mérkőzés legjobbja hazai részről a mesterhármasig jutó Benk András lett – a huszonhárom éves támadó valóban remek teljesítményt nyújtva érdemelte ki az elismerést, és a vele járó hatalmas üveg pezsgőt.

A válogatott a következőkben a Sapa Fehérvár 19 ellen lép jégre edzőmérkőzésen, majd április 10-11-én a Budapesten rendezendő Pannon Hoki Gála keretein belül fogadja Ausztria illetve Norvégia együttesét – ez utóbbiak a magyarok utolsó felkészülési lehetősége lesznek, hiszen hat nappal később kezdődik Ljubljanában a Divízió I-es világbajnokság, ahol borítékolható a hatalmas harc az egyetlen A-csoportot érő helyért – válogatottunk célja természetesen a legjobbak közé való visszajutás lesz.

Ott nem várunk 8-1-et, srácok, elég ha hosszabbítás után sikerül győznötök!

DicsukD

 

Magyarország-Románia: 8-1 Magyarország-Románia: 8-1

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek