2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Szilícium-völgyi gyár jön Miskolcra?

Az Észak-Magyarország – Borsod Online értesülései szerint a Szilícium-völgyben működő high-tech cégek egyike gyárat kíván építeni Európában. Miután számba vették a lehetőségeket, feltételeket, választásuk Magyarországra, majd azon belül Miskolcra esett. Úgy tudjuk, hogy már az egyedi kormánydöntés is megszületett, amely a vissza nem térítendő támogatás mértékéről szól.

Egyeztetés: folyamatban

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz fordultunk kérdésünkkel (kérdéseinkkel), információinkat megerősítendő és pontosítandó. A következő választ kaptuk a kommunikációs főosztályról: „Folyamatban lévő egyeztetésekről sajnos nem áll módunkban tájékoztatást adni. Amennyiben az egyes tárgyalások eredménnyel zárulnak, úgy az a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NFGM honlapján, valamint a Gazdasági Közlönyben is megjelenik.”

Ez – értelemezésünk szerint – minimum annyit jelent, hogy vannak „folyamatban lévő egyeztetések”, tárgyalások. Az üzleti titok megtartása a miskolci felet is köti, hivatalosan itt sem akadt, aki tájékoztatott volna bennünket, de azért megtudtunk biztató híreket.

Szolártechnológia

A szóban forgó cég profilja a zöldenergia, környezetipar, szolártechnológia. Olyan terület tehát, amely „robbanás” előtt áll, már ami a termékek iránti keresletet illeti. A szilícium-völgyi gyár „leánya”, európai meghosszabbítása lenne a miskolci, amelyet a Mechatronikai Ipari Parkban kívánnak felépíteni. Nem egyszer jártak már Miskolcon a cég emberei, mint ahogy Miskolcról is volt kint náluk két, egyetemi szakember.

Ha végleg sínre kerül a beruházás ügye, 2011-2012-ben kezdhet termelni a gyár, amelyben a legkorszerűbb napelemek készülnének. Úgy tudjuk, az együttműködési megállapodásban szerepel, hogy a több mint 300 millió dolláros beruházás eredményeként megszülető gyár több száz munkahelyet teremt.

A cég számára bő két hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy eljussanak a szerződés megkötéséig.

forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek