2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Labdarúgó MK – Harminchárom év után újra döntőben a Diósgyőr

Labdarúgó MK – Harminchárom év után újra döntőben a Diósgyőr

A debreceni Ludánszki Bence (b) és a diósgyőri Senad Husic (j) küzd a labdáért a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén, a Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA összecsapáson Miskolcon 2014. május 7-én. Miskolc, 2014. május 7. A debreceni Ludánszki Bence (b) és a diósgyőri Senad Husic (j) küzd a labdáért a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén, a Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA összecsapáson Miskolcon 2014. május 7-én. – © MTI Fotó: Vajda János
 A Diósgyőr lesz az Újpest ellenfele a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában, mivel szerdán az elődöntő hazai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent, így idegenben lőtt gólokkal továbbjutott.
A hazaiak már a második percben vezetést szereztek, az előrehúzódó Debreceni egy szabadrúgás után fejelt a kapuba. A Diósgyőr nagy nyomás alatt tartotta a rendkívül gyengén védekező vendég csapatot és a 21. percben Bacsa – Bernáth hibáját kihasználva – újabb gólt szerzett, amivel ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát Szivics Tomiszlav együttese. A hajdúságiak a 34. percben még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Verpecz kapust kiállította Iványi játékvezető.

A fordulás után is a hazaiak akarata érvényesült, de nem tudták növelni előnyüket. A hajrában a Debrecennek lett volna lehetősége a szépítésre – ezzel a továbbjutás kiharcolására -, de az eredmény már nem változott.

A Diósgyőr 1981 után jutott ismét a Magyar Kupa döntőjébe, ráadásul mostani sikerével szinte biztos, hogy a következő szezonban az Európa Ligában indulhat, ugyanis az Újpest a szezon közben átvitte a licencjogot egy másik cégbe, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint három évig nem szerepelhet a nemzetközi porondon. Az újpestiek korábban jelezték, hogy ha megnyerik a kupát, méltányossági eljárást fognak kezdeményezni.

A döntőt május 25-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 2-0 (2-0)

Miskolc, 2948 néző, v.: Iványi

gól: Debreceni (2.), Bacsa (21.)

kiállítva: Verpecz (34., Debrecen)

Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal.

kedden játszották:

Újpest FC-MTK Budapest 3-0 (0-0)

gól: Juanan (57.), Balogh B. (79.), Kabát (83.)

piros lap: Vass Á. (74., MTK), Torghelle (91., MTK)

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek