2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Kovács Soma Európa-kupán debütált

Huszonnyolc nemzet gyaloglói vettek részt a közelmúltban, a csehországi Podebrady városában megrendezett, a kontinens viadalt is meghaladó erősségű mezőnyt felvonultató Európa-kupa versenyen, ahol a Miskolc Városi Sportiskola Szűcs József által felkészített két fiatalja is felvehette a magyar válogatott sportfelszerelését.

A még csak az U23-as korcsoporthoz tartozó, élete első felnőtt válogatottságát ünneplő Kovács Soma 20 km-en bizonyíthatta rátermettségét.  A  gyors kezdést követően Soma 6 km-hez érve már 2 piros-lapos figyelmeztetést kapott a versenybíróktól, így a táv hátralevő részében csak arra vigyázhatott, hogy célba érjen, mert erre a csapatértékeléshez szükség volt. Az egyéni csúcsot jelentő 1:33:55 óra az 55. helyhez volt elegendő.   A Vecsernyán Bence, Bagdány Thomasz, Kovács Soma, Rácz Sándor alkotta magyar válogatott  a 11.helyt érdemelte ki.

A junior fiúk 10 km-es futamában  az egyaránt ifjúsági korú   Sárossi Bálint,  Varga Dávid, Tóth Norbert trió a 10. helyet harcolta ki.  A 16 éves miskolci Varga Dávid 47:45 perccel egyéni csúcsot gyalogolva  29. lett a juniorok között, ami a külön nem értékelt ifjúságiaknál a 13. helyre lett volna elég.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…

További cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …