2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Q4 futamgyőzelem a Rallycross-ban, biztató motorbeállítások az SSP Team-nél, pontszerezés az olasz bajnokságban

Q4 futamgyőzelem a Rallycross-ban, biztató motorbeállítások az SSP Team-nél, pontszerezés az olasz bajnokságban

Csucsunak Q4 futamgyőzelem a Rallycross-ban, biztató motorbeállítások az SSP Team-nél Sebestyén Petinek, és pontszerezés Görbe Somának az olasz bajnokságban

2017. május 26-28. benzingőzös hétvége a Sport&Events versenyzőinek.

Lukács Kornél, Csucsu – FIA World Rallycross Championship Lydden Hill, Nagy-Britannia

Élete eddigi legjobb rallycross világbajnoksági eredményét érte el Lukács „Csucsu” Kornél a sportág otthonának számító lydden hill-i pályán, Nagy-Britanniában.

A helyszín egyaránt teljesen új volt Csucsu, és Gigi Galli csapata számára is, és a rajtnál – az autóversenyzés erre az ágára jellemző – lökdösődésből is ritkán maradt ki a magyar fiú. Ennek tükrében különösen értékes a negyedik előfutamban (Q4) szerzett győzelem. Eredményéhez a helyesen megválasztott versenytaktika, lendületes előzése, és az ideális kanyarívek pontos követése is hozzásegítette. Ebben a futamban klasszikusan utolsóból lett első, amelyet a közönség külön tapssal jutalmazott.

„Ez az előfutam győzelem többet ér számomra most, mint bármelyik elődöntő eredménye érthetett volna. A pálya teljesen ismeretlen volt a számunkra. Minden körben egyre gyorsabb és gyorsabb tudtam lenni. A Q4 végére már szinte pontosan egyforma időket mentem, ez nagyon jó. Boldog vagyok a hétvége eredményével, és hálás vagyok Gigi-nek és csapatának, ahogy a csapatom többi tagjának is, hogy hozzásegítettek az eddig elért legjobb rallycross világbajnoksági eredményemhez.” – nyilatkozta azért, már az első versenyén is pontot szerző Csucsu, az angliai futam után.

Sebestyén Péter – SUPERBIKE világbajnokság európai futam Supersport kategória, Donington Park, Nagy- Britannia

Sebestyén Péter ezen a versenyhétvégén érezte legjobban a motorját, a kezdeti nehézségek, az átállás egy másik kategóriára megszűnőben vannak. Szerelői visszatértek a korábbi első futóműbeállításhoz, ami a hétvége folyamán a legjobb alapnak bizonyult. Így a kevésbé jól elkapott rajt után is felhozta magát több hellyel. Amikor egy bukást követően piros zászlóval megállították a futamot, a pályára ömlő olaj feltakarítása közel félórát vett igénybe. Az új szabályok értelmében „Quick start”-tal folytatódott a program és lecsökkentették a körök számát 13-ra. A magyar versenyző a második start után is magabiztosan motorozott és ismét folyamatosan előzött. A lendületéből már a csapata arra következtetett, hogy akár a pontszerzés is meglehet, azonban a futam vége előtt elkezdett lemaradni, így visszacsúszott a 25. helyre és ott is intette le a kockás zászló. A boxba visszaérve derült ki, hogy valami probléma folytán elmelegedett a fék és ez hátráltatta őt abban, hogy folytassa az addigi menetelését, vagy még jobban helyezést szerezzen az utolsó körökben.

A futam után Peti elmondta – “Ezen a versenyhétvégén éreztem magam legjobban a motoron, ami nagyon jó irányt ad a három hét múlva esedékes misanói folytatáshoz. Bízom benne, hogy ott a pontszerzés is meg lesz, a szerelőimmel mindent megteszünk. A misanoi pálya nem ismeretlen számomra így már nagyon várom a versenyt.”

Görbe Some – CIV OHVALE versenysorozat, Moto GP – 0

Görbe Soma az előző verseny harmadik helyét megszerezve indult neki, ennek a hétvégének, azonban a küzdelmes szombati időmérőn, ahol egész nap a helyes beállítások megtalálásával próbálkozott a csapata, végül a 6. helyre kvalifikálta magát. A fiatal versenyző nem volt túl boldog. – “Szerintem bennem még lett volna, de a motorom nem így gondolta, az egyenesekben nem volt lendülete.” – jegyezte meg még szombaton. “Vasárnap elindultunk egy másik irányba a beállítások terén, és bár csak egy 5 perces warm up állt csak rendelkezésünkre, de itt a 4. legjobb időt sikerült megfutnom.” – tette hozzá Soma.

A verseny nagyon izgalmasan alakult a fiatal tehetség számára, végig küzdenie kellett a jobb pozícióért, egészen a 3. helyig hozta fel magát, amikor az egyes kanyar féktávján szinte leesett a motorról, ennek köszönhetően visszacsúszott a 6. helyre. Innen sikerült ismét egy pozícíót javítania, de már tovább nem juthatott, mert leintették a futamot.

„Boldogok vagyunk ezzel az 5. helyezéssel is, ráadásul ismét értékes pontokat sikerült szereznem, nekem és a csapatnak. Ebben a sorozatban ez a második futam és egyszer már álltam dobogón, a célom továbbra is az év végi jó eredmény, és ez elérhető cél jelenleg.” – nyilatkozta lelkesen Soma.

A Sport&Events Management a tevékenységének az alapjai a sportban, azon belül is a technikai sportban gyökereznek.
A cég munkásságát segíti tanácsadóként, Stefano Favaro, aki nagyon komoly sportszakmai múlttal rendelkezik. Tíz éven keresztül dolgozott együtt Talmácsi Gáborral, akit végül hozzásegített ahhoz, hogy világbajnok legyen. A cég jelenleg két keréken és négy keréken teremti meg a „win-win” helyzeteket, és koordinálja és képviseli a versenyzőket, versenyzőik Lukács Kornél „Csucsu” Rallycross versenyző és Sebestyén Péter Supersport motorversenyző és Görbe Soma CIV OHVALE motorversenyző.

Fotocredit: Sport&Events Management

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek